Colțunași cu Brînză Telemea




COLȚUNAȘI CU BRÎNZĂ TELEMEA

( 2 porții x 70 g )

Ingrediente

- Făină 25 g
- ou 1/2 buc
- apă 15 ml
- telemea desărată 30 g
- unt 5 g
- verdeață 1 g
- sos de roșii dietetic 40 - 50 g
- zahăr 5 g

Mod de preparare

Făina se amestecă cu apa caldă și cu oul.
Se frămîntă și aluatul rezultat se lasă 10
minute., acoperit cu un tifon curat; apoi
se întinde o foaie subțire și se taie pătrate
cu latura de circa 6 cm.
Brînza desărată se rade pe răzătoarea mică
și se amestecă cu 1/2 din unt și cu verdeață
tocată mărunt.
Se așază această compoziție în mijlocul pătratelor
de aluat, ale căror margini se ung cu apă și
se îndoaie în formă de triunghiuri.
Colțunașii se fierb în apă, timp de 15 minute.
Se servesc fierbinți, după ce s-a pus untul
rămas deasupra.
Sînt mai gustoși dacă se servesc cu sos de roșii
dietetic, căruia i s-a adăugat 5 g zahăr.


Calorii    145/porție





Colțunași cu Brînză Telemea




COLȚUNAȘI CU BRÎNZĂ TELEMEA

( 2 porții x 70 g )

Ingrediente

- Făină 25 g
- ou 1/2 buc
- apă 15 ml
- telemea desărată 30 g
- unt 5 g
- verdeață 1 g
- sos de roșii dietetic 40 - 50 g
- zahăr 5 g

Mod de preparare

Făina se amestecă cu apa caldă și cu oul.
Se frămîntă și aluatul rezultat se lasă 10
minute., acoperit cu un tifon curat; apoi
se întinde o foaie subțire și se taie pătrate
cu latura de circa 6 cm.
Brînza desărată se rade pe răzătoarea mică
și se amestecă cu 1/2 din unt și cu verdeață
tocată mărunt.
Se așază această compoziție în mijlocul pătratelor
de aluat, ale căror margini se ung cu apă și
se îndoaie în formă de triunghiuri.
Colțunașii se fierb în apă, timp de 15 minute.
Se servesc fierbinți, după ce s-a pus untul
rămas deasupra.
Sînt mai gustoși dacă se servesc cu sos de roșii
dietetic, căruia i s-a adăugat 5 g zahăr.


Calorii    145/porție





Rizzotto de Orez cu Brînză de Vaci sau cu Carne




RIZZOTTO DE OREZ CU BRÎNZĂ DE VACI SAU CU CARNE

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Orez 60 g
- unt 10 g
- bulion de carne sau de legume 50 ml
- sos alb sau sos de roșii 50 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- smîntînă 20 g
- brînză de vaci 40 g


Mod de preparare

Orezul, ales, și spălat și uscat într-un șervet se pune
în unt fierbinte și se lasă pe foc pînă se îngălbenește.
Se acoperă apoi cu bulion de carne sau de legume
și se pune la cuptor, unde se lasă, fără să se amestece,
pînă se înmoaie.
Se amestecă apoi cu 1/2 din cantitatea de sos alb
sau de roșii și se încorporează gălbenușul de ou,
smîntîna și brînza de vaci.
Restul de sos alb ( roșii ) se adaugă la urmă, peste
orez, după ce compoziția a scăzut la cuptor.
În loc de brînză, se poate pune carne fiartă dată
prin mașina de tocat.


Calorii   250/porție





Rizzotto de Orez cu Brînză de Vaci sau cu Carne




RIZZOTTO DE OREZ CU BRÎNZĂ DE VACI SAU CU CARNE

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Orez 60 g
- unt 10 g
- bulion de carne sau de legume 50 ml
- sos alb sau sos de roșii 50 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- smîntînă 20 g
- brînză de vaci 40 g


Mod de preparare

Orezul, ales, și spălat și uscat într-un șervet se pune
în unt fierbinte și se lasă pe foc pînă se îngălbenește.
Se acoperă apoi cu bulion de carne sau de legume
și se pune la cuptor, unde se lasă, fără să se amestece,
pînă se înmoaie.
Se amestecă apoi cu 1/2 din cantitatea de sos alb
sau de roșii și se încorporează gălbenușul de ou,
smîntîna și brînza de vaci.
Restul de sos alb ( roșii ) se adaugă la urmă, peste
orez, după ce compoziția a scăzut la cuptor.
În loc de brînză, se poate pune carne fiartă dată
prin mașina de tocat.


Calorii   250/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții