Ruladă cu Carne Tocată



RULADĂ CU CARNE TOCATĂ

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 75 g
- pîine 5 g
- cartofi 25 g
- morcovi 25 g
- păstîrnac 10 g
- ceapă 8 g
- ulei 10 g
- ou 1/4
- verdeață 4 - 5 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Se trece carnea prin mașina de tocat, împreună cu
cartofii, cruzi, curățați și spălați, pîinea înmuiată
în apă și ceapa fiartă, trecută prin sită.
Se amestecă totul foarte bine, se adaugă oul, verdeața
și sarea.
Se dă aluatului forma de ruladă, se așază într-o
tavă și se fierbe în apă caldă, cu restul zarzavaturilor
curățate și tăiate mărunt.
Se poate fierbe și la aburi sau în supă de legume.
Cînd rulada e fiartă, se unge cu ulei și se lasă 10 minute
la cuptor.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii   250/porție





Ruladă cu Carne Tocată



RULADĂ CU CARNE TOCATĂ

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 75 g
- pîine 5 g
- cartofi 25 g
- morcovi 25 g
- păstîrnac 10 g
- ceapă 8 g
- ulei 10 g
- ou 1/4
- verdeață 4 - 5 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Se trece carnea prin mașina de tocat, împreună cu
cartofii, cruzi, curățați și spălați, pîinea înmuiată
în apă și ceapa fiartă, trecută prin sită.
Se amestecă totul foarte bine, se adaugă oul, verdeața
și sarea.
Se dă aluatului forma de ruladă, se așază într-o
tavă și se fierbe în apă caldă, cu restul zarzavaturilor
curățate și tăiate mărunt.
Se poate fierbe și la aburi sau în supă de legume.
Cînd rulada e fiartă, se unge cu ulei și se lasă 10 minute
la cuptor.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii   250/porție





Mititei Dietetici



MITITEI DIETETICI

( o porție = 60 g )

Ingrediente

- Carne de vită 75 g
- ou 1/8 buc
- sare 1 - 2 g
- eventual unt 2 - 3 g

Mod de preparare

Carnea, aleasă de pieliți și zgîrciuri, se spală și
se trece de 2 ori prin mașina de tocat, apoi se
amestecă cu o lingură de apă caldă, ou și sare.
Carnea se bate cel puțin 10 minute., pe un fund
de lemn, pentru a îngloba aer.
Se modelează cu mîna rulouri de care în formă de
mititei,, ce se frig pe grătar sau o plită încinsă.
Pot fi serviți cu unt.
Se dau la copiii peste 1 an.


Calorii   140 ( cu unt )/porție





Mititei Dietetici



MITITEI DIETETICI

( o porție = 60 g )

Ingrediente

- Carne de vită 75 g
- ou 1/8 buc
- sare 1 - 2 g
- eventual unt 2 - 3 g

Mod de preparare

Carnea, aleasă de pieliți și zgîrciuri, se spală și
se trece de 2 ori prin mașina de tocat, apoi se
amestecă cu o lingură de apă caldă, ou și sare.
Carnea se bate cel puțin 10 minute., pe un fund
de lemn, pentru a îngloba aer.
Se modelează cu mîna rulouri de care în formă de
mititei,, ce se frig pe grătar sau o plită încinsă.
Pot fi serviți cu unt.
Se dau la copiii peste 1 an.


Calorii   140 ( cu unt )/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții