Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ruladă de Cartofi cu Umplutură de Carne
RULADĂ DE CARTOFI CU UMPLUTURĂ DE CARNE
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne de vită 100 g
- țelină 10 g
- morcov 25 g
- roșii 25 g
- ulei 10 g
- cartofi 125 g
- făină 30 g
- ou 1/4 buc
- verdeață 5 g
- sare 2 g
Mod de preparare
Cartofii, fierți în coajă, se curăță și se dau prin mașina
de tocat, apoi se amestecă cu făina, 1/2 din ulei, oul și
sarea; se frămîntă și se obține un aluat vîrtos, bine legat.
Din acest aluat se întinde, pe un tifon ud, o foaie groasă
de cca 0,5 cm.
Separat, se fierb carnea, morcovii și țelina care - după ce
sau răcit - se trec prin mașina de tocat și apoi li se adaugă
roșiile fără coji și sîmburi, verdeața tocată mărunt și restul
de 5 ml ulei.
Se frămîntă bine compoziția de carne și apoi se întinde
uniform pe stratul de aluat.
Se rulează tifonul și se leagă la cele două capete.
Rulada se pune la fiert, cca 30 minute., fie în apă clocotindă
cu sare, fie în supă limpede de legume.
La jumătatea intervalului, se întoarce rulada pe partea cealaltă.
Cînd este gata, se lasă să se răcorească în tifon.
Se servește tăiată în felii ( după ce s-a scos din tifon ), cu
diferite garnituri sau sosuri dietetice.
Se poate da copiilor de la 9 luni.
Calorii 240/porție
Ruladă de Cartofi cu Umplutură de Carne
RULADĂ DE CARTOFI CU UMPLUTURĂ DE CARNE
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne de vită 100 g
- țelină 10 g
- morcov 25 g
- roșii 25 g
- ulei 10 g
- cartofi 125 g
- făină 30 g
- ou 1/4 buc
- verdeață 5 g
- sare 2 g
Mod de preparare
Cartofii, fierți în coajă, se curăță și se dau prin mașina
de tocat, apoi se amestecă cu făina, 1/2 din ulei, oul și
sarea; se frămîntă și se obține un aluat vîrtos, bine legat.
Din acest aluat se întinde, pe un tifon ud, o foaie groasă
de cca 0,5 cm.
Separat, se fierb carnea, morcovii și țelina care - după ce
sau răcit - se trec prin mașina de tocat și apoi li se adaugă
roșiile fără coji și sîmburi, verdeața tocată mărunt și restul
de 5 ml ulei.
Se frămîntă bine compoziția de carne și apoi se întinde
uniform pe stratul de aluat.
Se rulează tifonul și se leagă la cele două capete.
Rulada se pune la fiert, cca 30 minute., fie în apă clocotindă
cu sare, fie în supă limpede de legume.
La jumătatea intervalului, se întoarce rulada pe partea cealaltă.
Cînd este gata, se lasă să se răcorească în tifon.
Se servește tăiată în felii ( după ce s-a scos din tifon ), cu
diferite garnituri sau sosuri dietetice.
Se poate da copiilor de la 9 luni.
Calorii 240/porție
Ruladă cu Carne Tocată 1
RULADĂ CU CARNE TOCATĂ 1
( 3 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne de vită 200 g
- cartofi 100 g
- pîine albă ( chifle ) 30 g
- ou 1/2 buc
- verdeață 10 g
- sare 3 - 4 g
- pesmet 5 g
- ulei ( unt ) 15 g
- lapte 30 ml
Mod de preparare
Carnea, curățată de pielițe, se trece de două ori
prin mașina de tocat, împreună cu cartoful crud,
decojit și cu pîinea ( chifla ) muiată în lapte și stoarsă.
Se amestecă cu sarea, verdeața tocată mărunt și
cu oul crud.
Se rulează pe un fund de lemn și se presară cu pesmet;
apoi, se introduce într-un vas cu puțin ulei și supă
de legume.
Se unge pe deasupra cu ulei ( unt ) fierbinte.
Se coace la cuptor, pînă ce se rumenește.
Se taie felii și se servește cu piure de cartofi, soteu
de morcovi sau de dovlecei.
Se dă la copiii peste 1 an.
Calorii 190/porție
Ruladă cu Carne Tocată 1
RULADĂ CU CARNE TOCATĂ 1
( 3 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne de vită 200 g
- cartofi 100 g
- pîine albă ( chifle ) 30 g
- ou 1/2 buc
- verdeață 10 g
- sare 3 - 4 g
- pesmet 5 g
- ulei ( unt ) 15 g
- lapte 30 ml
Mod de preparare
Carnea, curățată de pielițe, se trece de două ori
prin mașina de tocat, împreună cu cartoful crud,
decojit și cu pîinea ( chifla ) muiată în lapte și stoarsă.
Se amestecă cu sarea, verdeața tocată mărunt și
cu oul crud.
Se rulează pe un fund de lemn și se presară cu pesmet;
apoi, se introduce într-un vas cu puțin ulei și supă
de legume.
Se unge pe deasupra cu ulei ( unt ) fierbinte.
Se coace la cuptor, pînă ce se rumenește.
Se taie felii și se servește cu piure de cartofi, soteu
de morcovi sau de dovlecei.
Se dă la copiii peste 1 an.
Calorii 190/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții