Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Musaca Dietetică de Dovlecei cu Carne
MUSACA DIETETICĂ DE DOVLECEI CU CARNE
( o porție = 150 g )
Ingrediente
- Dovlecei 125 g
- carne vită 60 g
- ulei 10 g
- roșii 75 g
- mărar 2 - 3 g
- sare 1 - 2 g
- supă de legume ( apă ) 20 ml
- eventual smîntînă 15 g
Mod de preparare
Dovlecii, curățați, se opăresc în apă clocotită, se taie
felii și se așază într-o cratiță în straturi alternative -
dovlecei și carnea fiartă, tocată și amestecată cu sarea
și verdeața tocată mărunt.
Deasupra se pun roșiile felii, peste musaca se toarnă
apă sau supă de legume și ulei.
Apoi, cratița se pune la cuptor, de preferință pe baie
de apă, pînă dovleceii se moaie bine.
Musacaua se poate servi cu smîntînă, de la vîrsta de 9 luni.
Calorii 200 ( fără smîntînă )/porție
Musaca Dietetică de Dovlecei cu Carne
MUSACA DIETETICĂ DE DOVLECEI CU CARNE
( o porție = 150 g )
Ingrediente
- Dovlecei 125 g
- carne vită 60 g
- ulei 10 g
- roșii 75 g
- mărar 2 - 3 g
- sare 1 - 2 g
- supă de legume ( apă ) 20 ml
- eventual smîntînă 15 g
Mod de preparare
Dovlecii, curățați, se opăresc în apă clocotită, se taie
felii și se așază într-o cratiță în straturi alternative -
dovlecei și carnea fiartă, tocată și amestecată cu sarea
și verdeața tocată mărunt.
Deasupra se pun roșiile felii, peste musaca se toarnă
apă sau supă de legume și ulei.
Apoi, cratița se pune la cuptor, de preferință pe baie
de apă, pînă dovleceii se moaie bine.
Musacaua se poate servi cu smîntînă, de la vîrsta de 9 luni.
Calorii 200 ( fără smîntînă )/porție
Tăiței cu Carne
TĂIȚEI CU CARNE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Tăiței 40 g
- roșii 60 g
- carne 50 g
- unt ( ulei ) 10 g
- verdeață 10 g
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Se fierb tăițeii în apă cu sare, cca 20 minute,
se scurg și se răcesc.
Separat, se înăbușe carnea tocată în unt ( ulei )
și puțină apă și se stinge cu zeamă de roșii;
apoi se adaugă verdeața tocată.
Se amestecă cu tăițeii înăbușiți, carnea și se pun
la cuptor 15 minute.
Pot fi serviți cu 50 g sos de roșii în care se rad 20 g
telemea desărată, sau se adaugă 20 g brînză de vaci
dată prin sită și 2 - 3 g mărar, fin tocat.
Se dă la copiii peste 1 an.
Calorii 190/porție
Tăiței cu Carne
TĂIȚEI CU CARNE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Tăiței 40 g
- roșii 60 g
- carne 50 g
- unt ( ulei ) 10 g
- verdeață 10 g
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Se fierb tăițeii în apă cu sare, cca 20 minute,
se scurg și se răcesc.
Separat, se înăbușe carnea tocată în unt ( ulei )
și puțină apă și se stinge cu zeamă de roșii;
apoi se adaugă verdeața tocată.
Se amestecă cu tăițeii înăbușiți, carnea și se pun
la cuptor 15 minute.
Pot fi serviți cu 50 g sos de roșii în care se rad 20 g
telemea desărată, sau se adaugă 20 g brînză de vaci
dată prin sită și 2 - 3 g mărar, fin tocat.
Se dă la copiii peste 1 an.
Calorii 190/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții