Musaca Dietetică de Dovlecei cu Carne




MUSACA DIETETICĂ DE DOVLECEI CU CARNE

( o porție = 150 g )

Ingrediente

- Dovlecei 125 g
- carne vită 60 g
- ulei 10 g
- roșii 75 g
- mărar 2 - 3 g
- sare 1 - 2 g
- supă de legume ( apă ) 20 ml
- eventual smîntînă 15 g

Mod de preparare

Dovlecii, curățați, se opăresc în apă clocotită, se taie
felii și se așază într-o cratiță în straturi alternative -
dovlecei și carnea fiartă, tocată și amestecată cu sarea
și verdeața tocată mărunt.
Deasupra se pun roșiile felii, peste musaca se toarnă
apă sau supă de legume și ulei.
Apoi, cratița se pune la cuptor, de preferință pe baie
de apă, pînă dovleceii se moaie bine.
Musacaua se poate servi cu smîntînă, de la vîrsta de 9 luni.


Calorii   200 ( fără smîntînă )/porție




Musaca Dietetică de Dovlecei cu Carne




MUSACA DIETETICĂ DE DOVLECEI CU CARNE

( o porție = 150 g )

Ingrediente

- Dovlecei 125 g
- carne vită 60 g
- ulei 10 g
- roșii 75 g
- mărar 2 - 3 g
- sare 1 - 2 g
- supă de legume ( apă ) 20 ml
- eventual smîntînă 15 g

Mod de preparare

Dovlecii, curățați, se opăresc în apă clocotită, se taie
felii și se așază într-o cratiță în straturi alternative -
dovlecei și carnea fiartă, tocată și amestecată cu sarea
și verdeața tocată mărunt.
Deasupra se pun roșiile felii, peste musaca se toarnă
apă sau supă de legume și ulei.
Apoi, cratița se pune la cuptor, de preferință pe baie
de apă, pînă dovleceii se moaie bine.
Musacaua se poate servi cu smîntînă, de la vîrsta de 9 luni.


Calorii   200 ( fără smîntînă )/porție




Tăiței cu Carne




TĂIȚEI CU CARNE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Tăiței 40 g
- roșii 60 g
- carne 50 g
- unt ( ulei ) 10 g
- verdeață 10 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare


Se fierb tăițeii în apă cu sare, cca 20 minute,
se scurg și se răcesc.
Separat, se înăbușe carnea tocată în unt ( ulei )
și puțină apă și se stinge cu zeamă de roșii;
apoi se adaugă verdeața tocată.
Se amestecă cu tăițeii înăbușiți, carnea și se pun
la cuptor 15 minute.
Pot fi serviți cu 50 g sos de roșii în care se rad 20 g
telemea desărată, sau se adaugă 20 g brînză de vaci
dată prin sită și 2 - 3 g mărar, fin tocat.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii   190/porție





Tăiței cu Carne




TĂIȚEI CU CARNE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Tăiței 40 g
- roșii 60 g
- carne 50 g
- unt ( ulei ) 10 g
- verdeață 10 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare


Se fierb tăițeii în apă cu sare, cca 20 minute,
se scurg și se răcesc.
Separat, se înăbușe carnea tocată în unt ( ulei )
și puțină apă și se stinge cu zeamă de roșii;
apoi se adaugă verdeața tocată.
Se amestecă cu tăițeii înăbușiți, carnea și se pun
la cuptor 15 minute.
Pot fi serviți cu 50 g sos de roșii în care se rad 20 g
telemea desărată, sau se adaugă 20 g brînză de vaci
dată prin sită și 2 - 3 g mărar, fin tocat.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii   190/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții