Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Musaca de Vinete cu Carne de Vită
MUSACA DE VINETE CU CARNE DE VITĂ
( 10 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne vită 600 g
- vinete 750 g
- roșii 400 g
- sare 10 g
- 2 ouă
- ulei 100 ml
- smîntînă 150 g
- mărar 10 g
- cartofi 100 g
- făină 20 g
- ceapă 100 g
- zahăr 10 g
Mod de preparare
Carnea și un cartof curățat se dau prin mașina de tocat,
se înăbușe împreună cu ceapa tocată în puțin ulei și se dau
din nou prin mașină.
Separat, se înăbușă roșiile ( curățate de pieliță și tăiate ),
împreună cu zahărul, sarea și mărarul tocat mărunt.
Vinetele se curăță, se taie felii, se pune puțină sare peste ele
și, după 30 minute., se spală și se scurg bine.
Se dau apoi prin făină și se înăbușe în puțin ulei cu apă.
Se tapetează cu ele o formă ( cratiță ) și se umple cu carnea
tocată, amestecată cu roșiile, iar deasupra se pune tot un
rînd de vinete.
Se dă la cuptor, pe baie de apă, 45 de minute., apoi o
răsturnăm pe un platou, ( dacă nu se coace musacaua, pe baia
de apă, forma va fi unsă cu unt și presărată cu pesmet ).
Se servește caldă, cu smîntînă pusă deasupra.
Se poate prepara și din 300 g vită, amestecată cu 300 g carne
de porc slabă.
Se dă la copiii peste 1 an.
Calorii 270/porție
Musaca de Vinete cu Carne de Vită
MUSACA DE VINETE CU CARNE DE VITĂ
( 10 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne vită 600 g
- vinete 750 g
- roșii 400 g
- sare 10 g
- 2 ouă
- ulei 100 ml
- smîntînă 150 g
- mărar 10 g
- cartofi 100 g
- făină 20 g
- ceapă 100 g
- zahăr 10 g
Mod de preparare
Carnea și un cartof curățat se dau prin mașina de tocat,
se înăbușe împreună cu ceapa tocată în puțin ulei și se dau
din nou prin mașină.
Separat, se înăbușă roșiile ( curățate de pieliță și tăiate ),
împreună cu zahărul, sarea și mărarul tocat mărunt.
Vinetele se curăță, se taie felii, se pune puțină sare peste ele
și, după 30 minute., se spală și se scurg bine.
Se dau apoi prin făină și se înăbușe în puțin ulei cu apă.
Se tapetează cu ele o formă ( cratiță ) și se umple cu carnea
tocată, amestecată cu roșiile, iar deasupra se pune tot un
rînd de vinete.
Se dă la cuptor, pe baie de apă, 45 de minute., apoi o
răsturnăm pe un platou, ( dacă nu se coace musacaua, pe baia
de apă, forma va fi unsă cu unt și presărată cu pesmet ).
Se servește caldă, cu smîntînă pusă deasupra.
Se poate prepara și din 300 g vită, amestecată cu 300 g carne
de porc slabă.
Se dă la copiii peste 1 an.
Calorii 270/porție
Musaca de Cartofi cu Carne
MUSACA DE CARTOFI CU CARNE
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Carne 60 g
- ulei 15 g
- făină 3 g
- ou 1/8 buc
- smîntînă 5 - 10 g
- verdeață 2 - 3 g
- cartofi 100 g
- sare 1 - 2 g
- sos de roșii 50 g
Mod de preparare
Se trece carnea prin masina de tocat, și se înăbușă
apoi cca 30 minute, cu puțin ulei, sare și verdeața
tocată mărunt, pînă scade complet lichidul.
Separat, se fierb în coasă cartofii, se curăță, se taie
felii și se așază într-o tavă alternînd un rînd de
cartofi cu unul de carne înăbușită.
Separat se prepară un sos de roșii, care se toarnă
peste musaca.
Acesteia i se dă față cu un aluat subțire, pregătit din
făină, smîntînă și ou, care se întinde pe suprafața
mîncării.
Se introduce la cuptor, pînă cînd cartofi se înmoaie bine.
Se poate da copiilor peste 9 luni.
Calorii 200/porție
Musaca de Cartofi cu Carne
MUSACA DE CARTOFI CU CARNE
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Carne 60 g
- ulei 15 g
- făină 3 g
- ou 1/8 buc
- smîntînă 5 - 10 g
- verdeață 2 - 3 g
- cartofi 100 g
- sare 1 - 2 g
- sos de roșii 50 g
Mod de preparare
Se trece carnea prin masina de tocat, și se înăbușă
apoi cca 30 minute, cu puțin ulei, sare și verdeața
tocată mărunt, pînă scade complet lichidul.
Separat, se fierb în coasă cartofii, se curăță, se taie
felii și se așază într-o tavă alternînd un rînd de
cartofi cu unul de carne înăbușită.
Separat se prepară un sos de roșii, care se toarnă
peste musaca.
Acesteia i se dă față cu un aluat subțire, pregătit din
făină, smîntînă și ou, care se întinde pe suprafața
mîncării.
Se introduce la cuptor, pînă cînd cartofi se înmoaie bine.
Se poate da copiilor peste 9 luni.
Calorii 200/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții