Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Musaca de Vinete cu Carne de Vită
MUSACA DE VINETE CU CARNE DE VITĂ
( 10 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne vită 600 g
- vinete 750 g
- roșii 400 g
- sare 10 g
- 2 ouă
- ulei 100 ml
- smîntînă 150 g
- mărar 10 g
- cartofi 100 g
- făină 20 g
- ceapă 100 g
- zahăr 10 g
Mod de preparare
Carnea și un cartof curățat se dau prin mașina de tocat,
se înăbușe împreună cu ceapa tocată în puțin ulei și se dau
din nou prin mașină.
Separat, se înăbușă roșiile ( curățate de pieliță și tăiate ),
împreună cu zahărul, sarea și mărarul tocat mărunt.
Vinetele se curăță, se taie felii, se pune puțină sare peste ele
și, după 30 minute., se spală și se scurg bine.
Se dau apoi prin făină și se înăbușe în puțin ulei cu apă.
Se tapetează cu ele o formă ( cratiță ) și se umple cu carnea
tocată, amestecată cu roșiile, iar deasupra se pune tot un
rînd de vinete.
Se dă la cuptor, pe baie de apă, 45 de minute., apoi o
răsturnăm pe un platou, ( dacă nu se coace musacaua, pe baia
de apă, forma va fi unsă cu unt și presărată cu pesmet ).
Se servește caldă, cu smîntînă pusă deasupra.
Se poate prepara și din 300 g vită, amestecată cu 300 g carne
de porc slabă.
Se dă la copiii peste 1 an.
Calorii 270/porție
Postare
ANPC Termeni și Condiții