Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Gastronomia și Gastrotehnia
GASTRONOMIA ȘI GASTROTEHNIA
1. Gastronomia
Gastronomia este arta preparării alimentelor într-un
mod cît mai gustos, cît mai atrăgător pentru consumatori.
2. Gastrotehnia
Gastrotehnia studiază transformările suferite de alimente
în cursul pregătirii lor culinare, avînd în vedere, totodată,
influența acestor modificări asupra stării de sănătate a individului.
Alimentul - care reprezintă o combinație naturală, în diverse
proporții, a celor 5 principii nutritive de bază ( proteine,
glucide, grăsimi, vitamine și săruri minerale ) - pentru a fi
folositor și pentru a contribui la menținerea echilibrului
biologic trebuie să fie salubru ( în perfectă stare igienică ),
nutritiv și plăcut.
Înainte de a trece la prepararea culinară a alimentelor, trebuie
cercetată starea lor de salubritate, cunoscînd multiple
neajunsuri ( unele cu consecințe foarte grave ), provocate de
consumarea unor produse insalubre.
Postare
ANPC Termeni și Condiții