Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Chifteluțe de Pasăre cu Sos de Smîntînă
CHIFTELUȚE DE PASĂRE CU SOS DE SMÎNTÎNĂ
( 10 porții x 100 g )
Ingrediente
- Carne de pasăre 600 g
- pîine albă 80 g ( 2 felii )
- ceapă 80 g
- ulei 100 ml
- făină 40 g
- lapte 300 ml
- smîntînă 150 g
- unt 20 g
- 1 ou
- sare 10 g
- pătrunjel 10 - 12 g
Mod de preparare
Carnea de pasăre se scoate de pe os, pîinea se înmoaie
în lapte și se stoarce bine, ceapa ( curățată și spălată )
se taie felii și se călește ușor, în puțin ulei, apoi toate
se trec prin mașina de tocat.
Tocătura se amestecă cu oul crud și 1/2 din verdeață și sare.
Din acest amestec, se modelează cu mîna chifteluțe mici,
se dau prin făină, se prăjesc în ulei și se așază într-un castron.
Făina rămasă se călește ușor în unt, apoi se stinge cu laptele
și smîntîna și se amestecă bine cu o lingură de lemn; se adaugă
restul de sare, se fierbe sosul, la foc mic, 20 - 25 minute și se
toarnă peste chifteluțe.
Se mai fierb împreună cîteva minute, se presară deasupra restul
de verdeață tocată mărunt și se servește calde.
Calorii 260/porție
Postare
ANPC Termeni și Condiții