Pasăre cu Sos de Zarzavat și Macaroane



PASĂRE CU SOS DE ZARZAVAT ȘI MACAROANE

( 3 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 300 g
- morcovi 50 g
- pătrunjel 50 g
- țelină 50 g
- ulei 5 g
- făină 5 g
- macaroane fierte 200 g


Carnea se fierbe și se servește cu 50 ml sos de zarzavat,
la care se adaugă o garnitură de macaroane peste care
se pune puțin unt.
Sosul de zarzavat: zarzavat curățat se fierbe în puțină apă
cu ulei: se strecoară și se dă prin sită.
Sosul se amestecă cu făina și se mai dă în 2 - 3 clocote,
împreună cu carne.
La sfîrșit se adaugă pătrunjelul tocat fin.


Calorii   235/porție





Pasăre cu Sos de Zarzavat și Macaroane



PASĂRE CU SOS DE ZARZAVAT ȘI MACAROANE

( 3 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 300 g
- morcovi 50 g
- pătrunjel 50 g
- țelină 50 g
- ulei 5 g
- făină 5 g
- macaroane fierte 200 g


Carnea se fierbe și se servește cu 50 ml sos de zarzavat,
la care se adaugă o garnitură de macaroane peste care
se pune puțin unt.
Sosul de zarzavat: zarzavat curățat se fierbe în puțină apă
cu ulei: se strecoară și se dă prin sită.
Sosul se amestecă cu făina și se mai dă în 2 - 3 clocote,
împreună cu carne.
La sfîrșit se adaugă pătrunjelul tocat fin.


Calorii   235/porție





Roșii cu Carne de Vită




ROȘII CU CARNE DE VITĂ

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de vită 700 g
- ceapă 100 g
- ulei 150 ml
- roșii 1,5 kg
- sare 10 g
- făină 10 g
- pătrunjel 20 g


Mod de preparare

Carnea, spălată, se taie bucăți, se sărează, se înăbușe în ulei.
Cînd este gata, se scoate și în grăsimea rămasă, se face un
sos cu făină, ceapă tocată și sarea, care apoi se stinge cu apă
( supă de legume ) și se adaugă roșiile curățate de pieliță și
tăiate în felii ( sau pastă de bulion 20 g, subțiată cu apă ).
Cînd carnea este aproape fiartă, se adaugă frunzele de spanac,
care în prealabil au fost puțin fierte.
Se adaugă zeama de lămîie ( dacă avem ) și se mai fierbe
30 de minute.
Se dă copiilor peste 1 an.


Calorii    260/porție




Roșii cu Carne de Vită




ROȘII CU CARNE DE VITĂ

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de vită 700 g
- ceapă 100 g
- ulei 150 ml
- roșii 1,5 kg
- sare 10 g
- făină 10 g
- pătrunjel 20 g


Mod de preparare

Carnea, spălată, se taie bucăți, se sărează, se înăbușe în ulei.
Cînd este gata, se scoate și în grăsimea rămasă, se face un
sos cu făină, ceapă tocată și sarea, care apoi se stinge cu apă
( supă de legume ) și se adaugă roșiile curățate de pieliță și
tăiate în felii ( sau pastă de bulion 20 g, subțiată cu apă ).
Cînd carnea este aproape fiartă, se adaugă frunzele de spanac,
care în prealabil au fost puțin fierte.
Se adaugă zeama de lămîie ( dacă avem ) și se mai fierbe
30 de minute.
Se dă copiilor peste 1 an.


Calorii    260/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții