Ciulama din Carne de Pasăre



CIULAMA DIN CARNE DE PASĂRE

( 8 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 600 g ( 6 bucăți )
- ceapă 80 g
- morcov 50 g
- rădăcină de pătrunjel 50 g
- unt ( ulei ) 50 g
- făină 25 g
- lapte 100 ml
- zeamă de carne
- sare 20 g


Mod de preparare

Bucățile de carne de pasăre ( aripi, spate, picioare etc., )
se spală și se fierb împreună cu morcovul și pătrunjelul,
curățați, spălați și tăiați bucăți mari cu 1/2 din sare.
Separat, se pregătește ciulamaua: într-o cratiță se încinge
untul ( uleiul ), se amestecă cu făina, apoi se stinge cu lapte și
cu zeamă de carne ( zeama în care au fiert pasărea legumele ),
amestecînd mereu ca să nu se facă cocoloașe.
Se fierbe pînă cînd sosul capătă consistența unei smîntîni
groase, se adaugă restul de sare și bucățile de carne și se
mai dă un clocot.
Se servește fierbinte, cu mămăliguță, la copiii peste 9 luni.
Cratița cu ciulama se ține, pînă cînd se servește, într-un vas
cu apă clocotită, căci nu mai e la fel de gustoasă dacă se reîncălzește.



Calorii    220/porție



Ciulama din Carne de Pasăre



CIULAMA DIN CARNE DE PASĂRE

( 8 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 600 g ( 6 bucăți )
- ceapă 80 g
- morcov 50 g
- rădăcină de pătrunjel 50 g
- unt ( ulei ) 50 g
- făină 25 g
- lapte 100 ml
- zeamă de carne
- sare 20 g


Mod de preparare

Bucățile de carne de pasăre ( aripi, spate, picioare etc., )
se spală și se fierb împreună cu morcovul și pătrunjelul,
curățați, spălați și tăiați bucăți mari cu 1/2 din sare.
Separat, se pregătește ciulamaua: într-o cratiță se încinge
untul ( uleiul ), se amestecă cu făina, apoi se stinge cu lapte și
cu zeamă de carne ( zeama în care au fiert pasărea legumele ),
amestecînd mereu ca să nu se facă cocoloașe.
Se fierbe pînă cînd sosul capătă consistența unei smîntîni
groase, se adaugă restul de sare și bucățile de carne și se
mai dă un clocot.
Se servește fierbinte, cu mămăliguță, la copiii peste 9 luni.
Cratița cu ciulama se ține, pînă cînd se servește, într-un vas
cu apă clocotită, căci nu mai e la fel de gustoasă dacă se reîncălzește.



Calorii    220/porție



Ciulama din Carne de Vită



CIULAMA DI CARNE DE VITĂ

( 8 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de vită 600 g
- făină 35 g
- unt 40 g
- ceapă 80 g
- morcovi 150 g
- rădăcină de pătrunjel 75 g
- sare 10 g


Mod de preparare

Carnea, spălată, se taie bucăți și se fierbe în apă cu sare;
se spumează, apoi se pun ceapă și zarzavatul tăiate în
bucăți mari și se continuă fierberea pînă carnea este gata.
Separat, se călește puțin făina în unt și se stinge cu zeama
în care au fiert carnea și zarzavaturile.
Se amestecă bine, pe foc domol, ca să nu se facă cocoloașe;
apoi în acest sos scăzut se pun bucățile de carne fiartă.


Calorii   180/porție



Ciulama din Carne de Vită



CIULAMA DI CARNE DE VITĂ

( 8 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de vită 600 g
- făină 35 g
- unt 40 g
- ceapă 80 g
- morcovi 150 g
- rădăcină de pătrunjel 75 g
- sare 10 g


Mod de preparare

Carnea, spălată, se taie bucăți și se fierbe în apă cu sare;
se spumează, apoi se pun ceapă și zarzavatul tăiate în
bucăți mari și se continuă fierberea pînă carnea este gata.
Separat, se călește puțin făina în unt și se stinge cu zeama
în care au fiert carnea și zarzavaturile.
Se amestecă bine, pe foc domol, ca să nu se facă cocoloașe;
apoi în acest sos scăzut se pun bucățile de carne fiartă.


Calorii   180/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții