Piure de Mere, Pere sau Piersici




PIURE DE MERE, PERE SAU PIERSICI

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Mere, pere sau piersici 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual suc de lămîie 5 ml


Mod de preparare


Fructele, curățate și fără sîmburi, se pun la fiert
în apă rece cu zahărul.
Se fierb pînă cînd se zdrobesc ușor, se trec prin
sită și se servesc reci, eventul cu o linguriță zeamă
de lămîie.
Se pot folosi și fructe din compot.
Se dă la copii peste 6 luni.


Calorii   110/porție




Piure de Mere, Pere sau Piersici




PIURE DE MERE, PERE SAU PIERSICI

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Mere, pere sau piersici 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual suc de lămîie 5 ml


Mod de preparare


Fructele, curățate și fără sîmburi, se pun la fiert
în apă rece cu zahărul.
Se fierb pînă cînd se zdrobesc ușor, se trec prin
sită și se servesc reci, eventul cu o linguriță zeamă
de lămîie.
Se pot folosi și fructe din compot.
Se dă la copii peste 6 luni.


Calorii   110/porție




Mere Coapte cu Spumă de Griș




MERE COAPTE CU SPUMĂ DE GRIȘ

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 300 g
- griș 20 g
- sirop de fructe 100 ml
- apă 100 ml
- zahăr pudră 30 g


Mod de preparare


Se fierbe grișul, în siropul de fructe amestecat cu
apă, timp de 5 minute.
Se răcește, se bate cu telul, împreună cu 1/2 din
zahărul pudră, pînă se obține o spumă.
Merele se coc în cuptor pînă se înmoaie, apoi se
scot, se curăță de coajă și se scobesc la mijloc,
scoțîndu-le casuța cu semințe.
Lăcașul căsuței, se umple cu spuma de griș.
Se servesc pudrate cu restul de zahăr.
Se pot orna cu fructe din dulceață.
Se dau copiilor începînd de la 7 luni.

Calorii   cca  140/porție




Mere Coapte cu Spumă de Griș




MERE COAPTE CU SPUMĂ DE GRIȘ

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 300 g
- griș 20 g
- sirop de fructe 100 ml
- apă 100 ml
- zahăr pudră 30 g


Mod de preparare


Se fierbe grișul, în siropul de fructe amestecat cu
apă, timp de 5 minute.
Se răcește, se bate cu telul, împreună cu 1/2 din
zahărul pudră, pînă se obține o spumă.
Merele se coc în cuptor pînă se înmoaie, apoi se
scot, se curăță de coajă și se scobesc la mijloc,
scoțîndu-le casuța cu semințe.
Lăcașul căsuței, se umple cu spuma de griș.
Se servesc pudrate cu restul de zahăr.
Se pot orna cu fructe din dulceață.
Se dau copiilor începînd de la 7 luni.

Calorii   cca  140/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții