Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piure de Mere, Pere sau Piersici
PIURE DE MERE, PERE SAU PIERSICI
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Mere, pere sau piersici 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual suc de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Fructele, curățate și fără sîmburi, se pun la fiert
în apă rece cu zahărul.
Se fierb pînă cînd se zdrobesc ușor, se trec prin
sită și se servesc reci, eventul cu o linguriță zeamă
de lămîie.
Se pot folosi și fructe din compot.
Se dă la copii peste 6 luni.
Calorii 110/porție
Piure de Mere, Pere sau Piersici
PIURE DE MERE, PERE SAU PIERSICI
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Mere, pere sau piersici 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual suc de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Fructele, curățate și fără sîmburi, se pun la fiert
în apă rece cu zahărul.
Se fierb pînă cînd se zdrobesc ușor, se trec prin
sită și se servesc reci, eventul cu o linguriță zeamă
de lămîie.
Se pot folosi și fructe din compot.
Se dă la copii peste 6 luni.
Calorii 110/porție
Mere Coapte cu Spumă de Griș
MERE COAPTE CU SPUMĂ DE GRIȘ
( 3 porții x 120 g )
Ingrediente
- Mere 300 g
- griș 20 g
- sirop de fructe 100 ml
- apă 100 ml
- zahăr pudră 30 g
Mod de preparare
Se fierbe grișul, în siropul de fructe amestecat cu
apă, timp de 5 minute.
Se răcește, se bate cu telul, împreună cu 1/2 din
zahărul pudră, pînă se obține o spumă.
Merele se coc în cuptor pînă se înmoaie, apoi se
scot, se curăță de coajă și se scobesc la mijloc,
scoțîndu-le casuța cu semințe.
Lăcașul căsuței, se umple cu spuma de griș.
Se servesc pudrate cu restul de zahăr.
Se pot orna cu fructe din dulceață.
Se dau copiilor începînd de la 7 luni.
Calorii cca 140/porție
Mere Coapte cu Spumă de Griș
MERE COAPTE CU SPUMĂ DE GRIȘ
( 3 porții x 120 g )
Ingrediente
- Mere 300 g
- griș 20 g
- sirop de fructe 100 ml
- apă 100 ml
- zahăr pudră 30 g
Mod de preparare
Se fierbe grișul, în siropul de fructe amestecat cu
apă, timp de 5 minute.
Se răcește, se bate cu telul, împreună cu 1/2 din
zahărul pudră, pînă se obține o spumă.
Merele se coc în cuptor pînă se înmoaie, apoi se
scot, se curăță de coajă și se scobesc la mijloc,
scoțîndu-le casuța cu semințe.
Lăcașul căsuței, se umple cu spuma de griș.
Se servesc pudrate cu restul de zahăr.
Se pot orna cu fructe din dulceață.
Se dau copiilor începînd de la 7 luni.
Calorii cca 140/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții