Cremă de Vanilie




CREMĂ DE VANILIE

( 10 porții x 140 g )

Ingrediente

- 6 Ouă
- zahăr 90 g
- lapte 1 litru
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 2 plicuri )
- unt 5 - 10 g


Mod de preparare

Se freacă bine ouăle întregi cu zahărul și vanilia pisată
( zahărul vanilat ).
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și
se dă la cuptor, unde se lasă pînă se încheagă crema.
Apoi se pune la rece și se taie în porții individuale.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii     160/porție






Cremă de Vanilie




CREMĂ DE VANILIE

( 10 porții x 140 g )

Ingrediente

- 6 Ouă
- zahăr 90 g
- lapte 1 litru
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 2 plicuri )
- unt 5 - 10 g


Mod de preparare

Se freacă bine ouăle întregi cu zahărul și vanilia pisată
( zahărul vanilat ).
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și
se dă la cuptor, unde se lasă pînă se încheagă crema.
Apoi se pune la rece și se taie în porții individuale.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii     160/porție






Cremă din Zeamil



CREMĂ DIN ZEAMIL

( 3 porții x 100 g )

Ingrediente

- Lapte 125 ml
- zeamil 4 g ( 3/4 linguriță )
- zahăr 10 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- vanilie 1/10 baton ( zahăr vanilat 1/4 plic )
- eventual frișcă 15 g

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu zahărul și vanilia pisată ( zahărul
vanilat ).
Se desface pudra de zeamil în puțin lapte rece și se
toarnă în laptele cu zahăr, care clocotește pe foc.
Se fierbe 5 minute., amestecînd continuu.
Se ia de pe foc și se înglobează, puțin cîte puțin,
gălbenușul de ou.
Se pune din nou pe foc, amestecînd mereu, fără
ca amestecul să mai dea în clocot.
Se toarnă într-o cană ( formă ) și se dă la rece.
Se poate servi de la 9 luni, eventual cu frișcă deasupra.

Calorii    135 ( fără frișcă )/porție





Cremă din Zeamil



CREMĂ DIN ZEAMIL

( 3 porții x 100 g )

Ingrediente

- Lapte 125 ml
- zeamil 4 g ( 3/4 linguriță )
- zahăr 10 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- vanilie 1/10 baton ( zahăr vanilat 1/4 plic )
- eventual frișcă 15 g

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu zahărul și vanilia pisată ( zahărul
vanilat ).
Se desface pudra de zeamil în puțin lapte rece și se
toarnă în laptele cu zahăr, care clocotește pe foc.
Se fierbe 5 minute., amestecînd continuu.
Se ia de pe foc și se înglobează, puțin cîte puțin,
gălbenușul de ou.
Se pune din nou pe foc, amestecînd mereu, fără
ca amestecul să mai dea în clocot.
Se toarnă într-o cană ( formă ) și se dă la rece.
Se poate servi de la 9 luni, eventual cu frișcă deasupra.

Calorii    135 ( fără frișcă )/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții