Cremă din Zeamil



CREMĂ DIN ZEAMIL

( 3 porții x 100 g )

Ingrediente

- Lapte 125 ml
- zeamil 4 g ( 3/4 linguriță )
- zahăr 10 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- vanilie 1/10 baton ( zahăr vanilat 1/4 plic )
- eventual frișcă 15 g

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu zahărul și vanilia pisată ( zahărul
vanilat ).
Se desface pudra de zeamil în puțin lapte rece și se
toarnă în laptele cu zahăr, care clocotește pe foc.
Se fierbe 5 minute., amestecînd continuu.
Se ia de pe foc și se înglobează, puțin cîte puțin,
gălbenușul de ou.
Se pune din nou pe foc, amestecînd mereu, fără
ca amestecul să mai dea în clocot.
Se toarnă într-o cană ( formă ) și se dă la rece.
Se poate servi de la 9 luni, eventual cu frișcă deasupra.

Calorii    135 ( fără frișcă )/porție





Cremă din Zeamil



CREMĂ DIN ZEAMIL

( 3 porții x 100 g )

Ingrediente

- Lapte 125 ml
- zeamil 4 g ( 3/4 linguriță )
- zahăr 10 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- vanilie 1/10 baton ( zahăr vanilat 1/4 plic )
- eventual frișcă 15 g

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu zahărul și vanilia pisată ( zahărul
vanilat ).
Se desface pudra de zeamil în puțin lapte rece și se
toarnă în laptele cu zahăr, care clocotește pe foc.
Se fierbe 5 minute., amestecînd continuu.
Se ia de pe foc și se înglobează, puțin cîte puțin,
gălbenușul de ou.
Se pune din nou pe foc, amestecînd mereu, fără
ca amestecul să mai dea în clocot.
Se toarnă într-o cană ( formă ) și se dă la rece.
Se poate servi de la 9 luni, eventual cu frișcă deasupra.

Calorii    135 ( fără frișcă )/porție





Gelatină cu Brînză de Vaci




GELATINĂ CU BRÎNZĂ DE VACI


( 3 porții x 100 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 40 g
- gelatină o foaie
- zahăr 15 g
- lapte 200 ml
- zahăr  vanilat 1/4 plic


Mod de preparare


Brînza de vaci se trece prin sită.
Gelatina se înmoaie 1/4 oră în apă rece și se
dizolvă într-o lingură de apă fierbinte.
Se amestecă brînza cu zahărul și zahărul vanilat,
apoi cu laptele cald ( după ce a fost fiert )  și
cu gelatina dizolvată și se pune la rece, în frigider.
Cînd vrem s-o răsturnăm pe o farfurie, se cufundă
mai întîi cana într-un vas cu apă fierbinte, 1 - 2 minute.
Se dă la copiii peste 9 luni.


Calorii    80/porție




Gelatină cu Brînză de Vaci




GELATINĂ CU BRÎNZĂ DE VACI


( 3 porții x 100 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 40 g
- gelatină o foaie
- zahăr 15 g
- lapte 200 ml
- zahăr  vanilat 1/4 plic


Mod de preparare


Brînza de vaci se trece prin sită.
Gelatina se înmoaie 1/4 oră în apă rece și se
dizolvă într-o lingură de apă fierbinte.
Se amestecă brînza cu zahărul și zahărul vanilat,
apoi cu laptele cald ( după ce a fost fiert )  și
cu gelatina dizolvată și se pune la rece, în frigider.
Cînd vrem s-o răsturnăm pe o farfurie, se cufundă
mai întîi cana într-un vas cu apă fierbinte, 1 - 2 minute.
Se dă la copiii peste 9 luni.


Calorii    80/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții