Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cremă din Zeamil
CREMĂ DIN ZEAMIL
( 3 porții x 100 g )
Ingrediente
- Lapte 125 ml
- zeamil 4 g ( 3/4 linguriță )
- zahăr 10 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- vanilie 1/10 baton ( zahăr vanilat 1/4 plic )
- eventual frișcă 15 g
Mod de preparare
Laptele se fierbe cu zahărul și vanilia pisată ( zahărul
vanilat ).
Se desface pudra de zeamil în puțin lapte rece și se
toarnă în laptele cu zahăr, care clocotește pe foc.
Se fierbe 5 minute., amestecînd continuu.
Se ia de pe foc și se înglobează, puțin cîte puțin,
gălbenușul de ou.
Se pune din nou pe foc, amestecînd mereu, fără
ca amestecul să mai dea în clocot.
Se toarnă într-o cană ( formă ) și se dă la rece.
Se poate servi de la 9 luni, eventual cu frișcă deasupra.
Calorii 135 ( fără frișcă )/porție
Cremă din Zeamil
CREMĂ DIN ZEAMIL
( 3 porții x 100 g )
Ingrediente
- Lapte 125 ml
- zeamil 4 g ( 3/4 linguriță )
- zahăr 10 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- vanilie 1/10 baton ( zahăr vanilat 1/4 plic )
- eventual frișcă 15 g
Mod de preparare
Laptele se fierbe cu zahărul și vanilia pisată ( zahărul
vanilat ).
Se desface pudra de zeamil în puțin lapte rece și se
toarnă în laptele cu zahăr, care clocotește pe foc.
Se fierbe 5 minute., amestecînd continuu.
Se ia de pe foc și se înglobează, puțin cîte puțin,
gălbenușul de ou.
Se pune din nou pe foc, amestecînd mereu, fără
ca amestecul să mai dea în clocot.
Se toarnă într-o cană ( formă ) și se dă la rece.
Se poate servi de la 9 luni, eventual cu frișcă deasupra.
Calorii 135 ( fără frișcă )/porție
Gelatină cu Brînză de Vaci
GELATINĂ CU BRÎNZĂ DE VACI
( 3 porții x 100 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 40 g
- gelatină o foaie
- zahăr 15 g
- lapte 200 ml
- zahăr vanilat 1/4 plic
Mod de preparare
Brînza de vaci se trece prin sită.
Gelatina se înmoaie 1/4 oră în apă rece și se
dizolvă într-o lingură de apă fierbinte.
Se amestecă brînza cu zahărul și zahărul vanilat,
apoi cu laptele cald ( după ce a fost fiert ) și
cu gelatina dizolvată și se pune la rece, în frigider.
Cînd vrem s-o răsturnăm pe o farfurie, se cufundă
mai întîi cana într-un vas cu apă fierbinte, 1 - 2 minute.
Se dă la copiii peste 9 luni.
Calorii 80/porție
Gelatină cu Brînză de Vaci
GELATINĂ CU BRÎNZĂ DE VACI
( 3 porții x 100 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 40 g
- gelatină o foaie
- zahăr 15 g
- lapte 200 ml
- zahăr vanilat 1/4 plic
Mod de preparare
Brînza de vaci se trece prin sită.
Gelatina se înmoaie 1/4 oră în apă rece și se
dizolvă într-o lingură de apă fierbinte.
Se amestecă brînza cu zahărul și zahărul vanilat,
apoi cu laptele cald ( după ce a fost fiert ) și
cu gelatina dizolvată și se pune la rece, în frigider.
Cînd vrem s-o răsturnăm pe o farfurie, se cufundă
mai întîi cana într-un vas cu apă fierbinte, 1 - 2 minute.
Se dă la copiii peste 9 luni.
Calorii 80/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții