Cremă de Zahăr Ars



CREMĂ DE ZAHĂR ARS

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Lapte 1 litru
- zahăr 160 g
- 8 ouă
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri


Mod de preparare


Se freacă bine ouăle întregi cu 3/4 ( 120 g ) din zahăr și
se adaugă, încet laptele fiert și puțin răcorit, amestecînd
mereu; se pune vanilia pisată ( zahărul vanilat ).
Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu restul de
1/4 ( 40 g ) zahăr, care în prealabil a fost ars și se așază
în baia de apă, în cuptor, unde se lasă 20 - 30 minute,
pînă se încheagă.
Se scoate din cuptor și, după ce se răcorește, se răstoarnă
pe o farfurie.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii    190/porție



Cremă de Zahăr Ars



CREMĂ DE ZAHĂR ARS

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Lapte 1 litru
- zahăr 160 g
- 8 ouă
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri


Mod de preparare


Se freacă bine ouăle întregi cu 3/4 ( 120 g ) din zahăr și
se adaugă, încet laptele fiert și puțin răcorit, amestecînd
mereu; se pune vanilia pisată ( zahărul vanilat ).
Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu restul de
1/4 ( 40 g ) zahăr, care în prealabil a fost ars și se așază
în baia de apă, în cuptor, unde se lasă 20 - 30 minute,
pînă se încheagă.
Se scoate din cuptor și, după ce se răcorește, se răstoarnă
pe o farfurie.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii    190/porție



Cremă de Cacao



CREMĂ DE CACAO

( o porție = 140 - 150 g )

Ingrediente

- Ou 1/2 buc
- cacao 10 g
- zahăr 10 g
- lapte 150 ml
- unt 5 g
- eventual frișcă 15 g


Mod de preparare

Se fierbe cacaua în puțină apă, se strecoară și se
amestecă cu laptele fiert și răcorit.
Gălbenușul se freacă cu zahărul și apoi se subțiază
cu laptele cu cacao, adăugîndu-se și untul.
Se bate bine compoziția cu telul și se lasă să fiarbă,
în baie de apă, pe marginea plitei.
Se lasă apoi să se răcească și se răstoarnă pe o farfurie.
Se servește, de regulă, cu frișcă, la copiii peste 1 an.


Calorii   180/porție fără frișcă




Cremă de Cacao



CREMĂ DE CACAO

( o porție = 140 - 150 g )

Ingrediente

- Ou 1/2 buc
- cacao 10 g
- zahăr 10 g
- lapte 150 ml
- unt 5 g
- eventual frișcă 15 g


Mod de preparare

Se fierbe cacaua în puțină apă, se strecoară și se
amestecă cu laptele fiert și răcorit.
Gălbenușul se freacă cu zahărul și apoi se subțiază
cu laptele cu cacao, adăugîndu-se și untul.
Se bate bine compoziția cu telul și se lasă să fiarbă,
în baie de apă, pe marginea plitei.
Se lasă apoi să se răcească și se răstoarnă pe o farfurie.
Se servește, de regulă, cu frișcă, la copiii peste 1 an.


Calorii   180/porție fără frișcă




Postare

  ANPC Termeni și Condiții