Ciocolată Din Lapte Praf




CIOCOLATĂ DIN LAPTE PREF

( 20 porții x 40 - 50 g )

Ingrediente

- Zahăr pudră 500 g
- apă 100 ml
- unt 100 g
- lapte praf 250 g
- cacao 50 - 100 g
- suc de lămîie 10 - 20 ml
- zahăr vanilat 1 - 2 plicuri

Mod de preparare


Se cerne prin sită lapte praf și cacao.
Separat, se toarnă zahărul în apă rece,
amestecînd ca să se dizolve.
Se pune la foc, amestecînd mereu.
Cînd fierbe, se adaugă zeama de lămîie,
pentru a nu se zaharisi.
După ce s-a legat, siropul se ia de pe foc
și se adaugă untul.
Îndată ce acesta s-a topit, se adaugă laptele
praf, cacaua și zahărul vanilat, amestecînd
bine, spre a se omogeniza.
Se toarnă compoziția într-o tavă plană și
se pune la rece.
După ce s-a închegat, se porționează cu un
cuțit înmuiat în apă caldă.
Se dă la copiii peste 1 an.

Calorii  cca 215/porție


Ciocolată Din Lapte Praf




CIOCOLATĂ DIN LAPTE PREF

( 20 porții x 40 - 50 g )

Ingrediente

- Zahăr pudră 500 g
- apă 100 ml
- unt 100 g
- lapte praf 250 g
- cacao 50 - 100 g
- suc de lămîie 10 - 20 ml
- zahăr vanilat 1 - 2 plicuri

Mod de preparare


Se cerne prin sită lapte praf și cacao.
Separat, se toarnă zahărul în apă rece,
amestecînd ca să se dizolve.
Se pune la foc, amestecînd mereu.
Cînd fierbe, se adaugă zeama de lămîie,
pentru a nu se zaharisi.
După ce s-a legat, siropul se ia de pe foc
și se adaugă untul.
Îndată ce acesta s-a topit, se adaugă laptele
praf, cacaua și zahărul vanilat, amestecînd
bine, spre a se omogeniza.
Se toarnă compoziția într-o tavă plană și
se pune la rece.
După ce s-a închegat, se porționează cu un
cuțit înmuiat în apă caldă.
Se dă la copiii peste 1 an.

Calorii  cca 215/porție


Cremă de Zahăr Ars



CREMĂ DE ZAHĂR ARS

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Lapte 1 litru
- zahăr 160 g
- 8 ouă
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri


Mod de preparare


Se freacă bine ouăle întregi cu 3/4 ( 120 g ) din zahăr și
se adaugă, încet laptele fiert și puțin răcorit, amestecînd
mereu; se pune vanilia pisată ( zahărul vanilat ).
Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu restul de
1/4 ( 40 g ) zahăr, care în prealabil a fost ars și se așază
în baia de apă, în cuptor, unde se lasă 20 - 30 minute,
pînă se încheagă.
Se scoate din cuptor și, după ce se răcorește, se răstoarnă
pe o farfurie.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii    190/porție



Cremă de Zahăr Ars



CREMĂ DE ZAHĂR ARS

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Lapte 1 litru
- zahăr 160 g
- 8 ouă
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri


Mod de preparare


Se freacă bine ouăle întregi cu 3/4 ( 120 g ) din zahăr și
se adaugă, încet laptele fiert și puțin răcorit, amestecînd
mereu; se pune vanilia pisată ( zahărul vanilat ).
Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu restul de
1/4 ( 40 g ) zahăr, care în prealabil a fost ars și se așază
în baia de apă, în cuptor, unde se lasă 20 - 30 minute,
pînă se încheagă.
Se scoate din cuptor și, după ce se răcorește, se răstoarnă
pe o farfurie.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii    190/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții