Prăjitură cu Fructe 1



PRĂJITURĂ CU FRUCTE 1

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Smîntînă 200 g
- zahăr 200 g
- ouă 2 buc
- făină 400 g
- praf de copt 1/2 pachet
- coajă rasă de lămîie o linguriță
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri

Ingrediente pentru garnitură

- Fructe de sezon cireșe, vișine
caise, piersici, prune 400 g


Mod de preparare

Se freacă smîntîna cu zahărul pudră și cele două ouă,
încorporate treptat.
Se stinge praful copt într-o lingură de zeamă de lămîie
sau apă și se adaugă în compoziție împreună cu aromele.
La urmă, se adaugă făina, turnată toată odată și se amestecă;
aluatul obținut se pune cu o lingură într-o tavă unsă cu unt
și tapetată cu puțină făină.
Deasupra se presară fructele, curățate, fără sîmburi și
tăiate în bucățele subțiri ( vișinele se scurg bine ).
Se coace totul la cuptor, la foc potrivit.
Se servește, pudrată cu zahăr vanilat, la copiii peste 1 an.


Calorii   245/porție


Prăjitură cu Fructe 1



PRĂJITURĂ CU FRUCTE 1

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Smîntînă 200 g
- zahăr 200 g
- ouă 2 buc
- făină 400 g
- praf de copt 1/2 pachet
- coajă rasă de lămîie o linguriță
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri

Ingrediente pentru garnitură

- Fructe de sezon cireșe, vișine
caise, piersici, prune 400 g


Mod de preparare

Se freacă smîntîna cu zahărul pudră și cele două ouă,
încorporate treptat.
Se stinge praful copt într-o lingură de zeamă de lămîie
sau apă și se adaugă în compoziție împreună cu aromele.
La urmă, se adaugă făina, turnată toată odată și se amestecă;
aluatul obținut se pune cu o lingură într-o tavă unsă cu unt
și tapetată cu puțină făină.
Deasupra se presară fructele, curățate, fără sîmburi și
tăiate în bucățele subțiri ( vișinele se scurg bine ).
Se coace totul la cuptor, la foc potrivit.
Se servește, pudrată cu zahăr vanilat, la copiii peste 1 an.


Calorii   245/porție


Prăjitură cu Fructe



PRĂJITURĂ CU FRUCTE

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 200 g
- unt sau margarină 150 g
- zahăr pudră 150 g
- 2 ouă
- praf de copt 1/2 pachet ( bicarbonat 2 - 3 g )

Ingrediente pentru garnitură

- Fructe de sezon ( vișine, cireșe, prune, piersici,
zmeură, căpșuni ) 200 g

Mod de preparare

Se prepară un aluat, frecînd untul cu zahărul pudră,
gălbenușurile și praful de copt ( bicarbonatul )
dizolvat în puțină apă sau zeamă de lămîi.
Se adaugă apoi făina și albușurile bătute spumă.
Se unge o tavă cu ulei sau unt, se presară puțină
făină și se toarnă compoziția; deasupra se pun fructele,
curățate, fără sîmburi, lăsate în prealabil 1/2 oră
presărate cu puțin zahăr și apoi scurse.
Compoziția se coace la cuptor, la foc potrivit la
început, pînă crește, apoi mai puternic, ca să se
rumenească.
Se lasă să se răcească și se porționeză.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   270/porție



Prăjitură cu Fructe



PRĂJITURĂ CU FRUCTE

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 200 g
- unt sau margarină 150 g
- zahăr pudră 150 g
- 2 ouă
- praf de copt 1/2 pachet ( bicarbonat 2 - 3 g )

Ingrediente pentru garnitură

- Fructe de sezon ( vișine, cireșe, prune, piersici,
zmeură, căpșuni ) 200 g

Mod de preparare

Se prepară un aluat, frecînd untul cu zahărul pudră,
gălbenușurile și praful de copt ( bicarbonatul )
dizolvat în puțină apă sau zeamă de lămîi.
Se adaugă apoi făina și albușurile bătute spumă.
Se unge o tavă cu ulei sau unt, se presară puțină
făină și se toarnă compoziția; deasupra se pun fructele,
curățate, fără sîmburi, lăsate în prealabil 1/2 oră
presărate cu puțin zahăr și apoi scurse.
Compoziția se coace la cuptor, la foc potrivit la
început, pînă crește, apoi mai puternic, ca să se
rumenească.
Se lasă să se răcească și se porționeză.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   270/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții