Cornulețe din Brînză de Vaci




CORNULEȚE DIN BRÎNZĂ DE VACI

( 20 porții x 50 - 60 g )

Ingrediente pentru aluat

- Brînză de vaci 200 g
- margarină 100 g
- unt 100 g
- făină 250 g
- gălbenușuri de ou 3 buc
- zeamă de lămîie 5 ml
- zahăr vanilat 1 plic
- sare 6 g

Ingrediente pentru umplutură

- gem, marmeladă sau dulceață 120 g

Mod de preparare

Se freacă bine toate ingredientele, cu excepția făinii,
care se adaugă la urmă.
Din aluatul frămîntat se iau bucățele de mărimea
unei nuci, se rotunjesc cu amîndouă mîinile și se
așază pe o tavă presărată cu puțină făină, după care
se pun la frigider cîteva ore.
Apoi, din fiecare bucățică de aluat se întinde cîte o
foaie subțire, în care se umplutura și, se rulează în
formă de cornulețe și se așază și se așază pe tava
presărată cu făină.
Cornulețele se coc la cuptor, la foc potrivit, 20 min.
După ce s-au răcit, se pudrează cu zahăr vanilat.
Atenție! Brînza de vaci trebuie să fie bine scursă.
Se pot da copiilor de la 9 luni.

Calorii   150/porție




Cornulețe din Brînză de Vaci




CORNULEȚE DIN BRÎNZĂ DE VACI

( 20 porții x 50 - 60 g )

Ingrediente pentru aluat

- Brînză de vaci 200 g
- margarină 100 g
- unt 100 g
- făină 250 g
- gălbenușuri de ou 3 buc
- zeamă de lămîie 5 ml
- zahăr vanilat 1 plic
- sare 6 g

Ingrediente pentru umplutură

- gem, marmeladă sau dulceață 120 g

Mod de preparare

Se freacă bine toate ingredientele, cu excepția făinii,
care se adaugă la urmă.
Din aluatul frămîntat se iau bucățele de mărimea
unei nuci, se rotunjesc cu amîndouă mîinile și se
așază pe o tavă presărată cu puțină făină, după care
se pun la frigider cîteva ore.
Apoi, din fiecare bucățică de aluat se întinde cîte o
foaie subțire, în care se umplutura și, se rulează în
formă de cornulețe și se așază și se așază pe tava
presărată cu făină.
Cornulețele se coc la cuptor, la foc potrivit, 20 min.
După ce s-au răcit, se pudrează cu zahăr vanilat.
Atenție! Brînza de vaci trebuie să fie bine scursă.
Se pot da copiilor de la 9 luni.

Calorii   150/porție




Cornulețe Umplute



CORNULEȚE UMPLUTE

( 10 porții x 50 g )

Ingrediente

- Făină 120 g
- gălbenuș de ou 1 buc
- unt sau margarină 120 g
- apă 60 ml
- oțet 10 ml
- sare 2 - 3 g

Umplutură

- marmeladă, gem, peltea sau dulceață 100 g
- ori brînză de vaci 120 g amestecată eventuală
cu coji de portocală zaharisite.

Mod de Preparare


Se freacă untul sau margarina cu 1/4 ( 30 ) din cantitatea de făină,
obținîndu-se un aluat, căruia i se dă formă dreptunghiulară și se
pune la rece.
Din resttul de făină se plămădește un aluat, cu gălbenuș, oțet, apă
călduță și sare.
Se lucrează bine aluatul, bătîndu-l pe planșetă, pînă cînd la suprafață
se ridică bule de aer.
Se lasă la rece cca 20 minute, apoi se presară făină pe o planșetă și,
din acest aluat, se întinde o foaie de 1 cm grosime, în formă de plic.
La mijlocul plicului se pune primul aluat, păstrat la rece, apoi se
împachetează împreună.
Se lucrează ușor aluatul, cu sulul de tăiței, se întinde din nou și iar
se împachetează, după care se lasă să stea cam 30 minute.
Se repetă aceste întinderi și împachetări de cîteva ori, avînd grijă ca,
între ele, aluatul să stea de fiecare dată cel puțin 30 minute.
Aluatul gata preparat se întinde într-o foaie de 1 cm grosime se
taie și din bucăți se fac cornulețe, avînd în mijloc umplutura; se
pun apoi la cuptor, într-o tavă unsă și tapetată cu făină, ca să se
coacă la foc potrivit, cca 20 minute.
Se pot da copiilor de la 9 luni.



Cornulețe Umplute



CORNULEȚE UMPLUTE

( 10 porții x 50 g )

Ingrediente

- Făină 120 g
- gălbenuș de ou 1 buc
- unt sau margarină 120 g
- apă 60 ml
- oțet 10 ml
- sare 2 - 3 g

Umplutură

- marmeladă, gem, peltea sau dulceață 100 g
- ori brînză de vaci 120 g amestecată eventuală
cu coji de portocală zaharisite.

Mod de Preparare


Se freacă untul sau margarina cu 1/4 ( 30 ) din cantitatea de făină,
obținîndu-se un aluat, căruia i se dă formă dreptunghiulară și se
pune la rece.
Din resttul de făină se plămădește un aluat, cu gălbenuș, oțet, apă
călduță și sare.
Se lucrează bine aluatul, bătîndu-l pe planșetă, pînă cînd la suprafață
se ridică bule de aer.
Se lasă la rece cca 20 minute, apoi se presară făină pe o planșetă și,
din acest aluat, se întinde o foaie de 1 cm grosime, în formă de plic.
La mijlocul plicului se pune primul aluat, păstrat la rece, apoi se
împachetează împreună.
Se lucrează ușor aluatul, cu sulul de tăiței, se întinde din nou și iar
se împachetează, după care se lasă să stea cam 30 minute.
Se repetă aceste întinderi și împachetări de cîteva ori, avînd grijă ca,
între ele, aluatul să stea de fiecare dată cel puțin 30 minute.
Aluatul gata preparat se întinde într-o foaie de 1 cm grosime se
taie și din bucăți se fac cornulețe, avînd în mijloc umplutura; se
pun apoi la cuptor, într-o tavă unsă și tapetată cu făină, ca să se
coacă la foc potrivit, cca 20 minute.
Se pot da copiilor de la 9 luni.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții