Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cornulețe din Brînză de Vaci
CORNULEȚE DIN BRÎNZĂ DE VACI
( 20 porții x 50 - 60 g )
Ingrediente pentru aluat
- Brînză de vaci 200 g
- margarină 100 g
- unt 100 g
- făină 250 g
- gălbenușuri de ou 3 buc
- zeamă de lămîie 5 ml
- zahăr vanilat 1 plic
- sare 6 g
Ingrediente pentru umplutură
- gem, marmeladă sau dulceață 120 g
Mod de preparare
Se freacă bine toate ingredientele, cu excepția făinii,
care se adaugă la urmă.
Din aluatul frămîntat se iau bucățele de mărimea
unei nuci, se rotunjesc cu amîndouă mîinile și se
așază pe o tavă presărată cu puțină făină, după care
se pun la frigider cîteva ore.
Apoi, din fiecare bucățică de aluat se întinde cîte o
foaie subțire, în care se umplutura și, se rulează în
formă de cornulețe și se așază și se așază pe tava
presărată cu făină.
Cornulețele se coc la cuptor, la foc potrivit, 20 min.
După ce s-au răcit, se pudrează cu zahăr vanilat.
Atenție! Brînza de vaci trebuie să fie bine scursă.
Se pot da copiilor de la 9 luni.
Calorii 150/porție
Postare
ANPC Termeni și Condiții