Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Chec Fără Grăsime
CHEC FĂRĂ GRĂSIME
( 10 porții x 60 - 70 g )
Ingrediente
- 4 Ouă
- zahăr 250 g
- făină 200 g
- apă rece 90 ml ( 6 linguri )
- coaja rasă de la 1/2 lămîie
- vanilie 1/4 sau zahăr vanilat 1 plic
- eventual stafide 30 - 40 g
- unt 10 g
Mod de preparare
Într-un castron, se bat gălbenușurile cu apa, pînă se obține o
compoziție spumoasă.
Se adaugă, treptat, zahărul și mirodeniile, bătînd tot timpul,
pînă se obține o compoziție cremoasă.
Se adaugă, treptat, făina, amestecînd în continuare.
Se opresc 4 linguri de făină.
Separat, se bat albușurile spumă.
În castronul cu compoziția din gălbenușuri și făinî, se adaugă,
alternativ, cîte o lingură din albușul spumă și din făina
păstrată, pînă se încorporează întreagă cantitate de albuș și făină.
Se tapetează o tavă cu hîrtie pergament, unsă cu unt, se toarnă în
ea o parte din compoziție, după care se adaugă stafidele, date prin
făină și se acoperă cu restul de compoziție.
Se introduce forma în cuptorul încins, lăsîndu-se la începul, la
foc mai iute - pînă checul crește și începe să se crape pe lung,
după care focul se reduce la foc potrivit și se mai lasă
circa 40 minute.
Cînd checul este gata, se ține să se răcească 10 minute în formă,
apoi se răstoarnă, se dezlipește hîrtia și se pudreze cu zahăr farin.
Se servește tăiat felii.
Calorii 215/porție
Postare
ANPC Termeni și Condiții