Cornulețe din Aluat cu Brînză de Vaci



CORNULEȚE DIN ALUAT CU BRÎNZĂ DE VACI

( 15 porții x 50 g )

Ingrediente

- Unt 200 g
- brînză de vaci 250 g
- sare 5 g
- vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic
- făină cît cuprinde
- gem 100 g sau rahat 200 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc


Mod de preparare

Din unt, brînză, sare, vanilie și făină se prepară
o cocă, din care se întinde o foaie groasă de 2 - 3 cm.
Aceasta se taie în pătrățele, care se umplu cu gem
sau rahat și apoi li se dă forma de cornulețe.
Se ung pe deasupra cu gălbenușul de ou și se coc
în cuptor, la foc iute, 15 - 20 minute.
Se pot da copiilor de la 9 luni.


Calorii     175/porție



Cornulețe din Aluat cu Brînză de Vaci



CORNULEȚE DIN ALUAT CU BRÎNZĂ DE VACI

( 15 porții x 50 g )

Ingrediente

- Unt 200 g
- brînză de vaci 250 g
- sare 5 g
- vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic
- făină cît cuprinde
- gem 100 g sau rahat 200 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc


Mod de preparare

Din unt, brînză, sare, vanilie și făină se prepară
o cocă, din care se întinde o foaie groasă de 2 - 3 cm.
Aceasta se taie în pătrățele, care se umplu cu gem
sau rahat și apoi li se dă forma de cornulețe.
Se ung pe deasupra cu gălbenușul de ou și se coc
în cuptor, la foc iute, 15 - 20 minute.
Se pot da copiilor de la 9 luni.


Calorii     175/porție



Cornulețe din Brînză de Vaci




CORNULEȚE DIN BRÎNZĂ DE VACI

( 20 porții x 50 - 60 g )

Ingrediente pentru aluat

- Brînză de vaci 200 g
- margarină 100 g
- unt 100 g
- făină 250 g
- gălbenușuri de ou 3 buc
- zeamă de lămîie 5 ml
- zahăr vanilat 1 plic
- sare 6 g

Ingrediente pentru umplutură

- gem, marmeladă sau dulceață 120 g

Mod de preparare

Se freacă bine toate ingredientele, cu excepția făinii,
care se adaugă la urmă.
Din aluatul frămîntat se iau bucățele de mărimea
unei nuci, se rotunjesc cu amîndouă mîinile și se
așază pe o tavă presărată cu puțină făină, după care
se pun la frigider cîteva ore.
Apoi, din fiecare bucățică de aluat se întinde cîte o
foaie subțire, în care se umplutura și, se rulează în
formă de cornulețe și se așază și se așază pe tava
presărată cu făină.
Cornulețele se coc la cuptor, la foc potrivit, 20 min.
După ce s-au răcit, se pudrează cu zahăr vanilat.
Atenție! Brînza de vaci trebuie să fie bine scursă.
Se pot da copiilor de la 9 luni.

Calorii   150/porție




Cornulețe din Brînză de Vaci




CORNULEȚE DIN BRÎNZĂ DE VACI

( 20 porții x 50 - 60 g )

Ingrediente pentru aluat

- Brînză de vaci 200 g
- margarină 100 g
- unt 100 g
- făină 250 g
- gălbenușuri de ou 3 buc
- zeamă de lămîie 5 ml
- zahăr vanilat 1 plic
- sare 6 g

Ingrediente pentru umplutură

- gem, marmeladă sau dulceață 120 g

Mod de preparare

Se freacă bine toate ingredientele, cu excepția făinii,
care se adaugă la urmă.
Din aluatul frămîntat se iau bucățele de mărimea
unei nuci, se rotunjesc cu amîndouă mîinile și se
așază pe o tavă presărată cu puțină făină, după care
se pun la frigider cîteva ore.
Apoi, din fiecare bucățică de aluat se întinde cîte o
foaie subțire, în care se umplutura și, se rulează în
formă de cornulețe și se așază și se așază pe tava
presărată cu făină.
Cornulețele se coc la cuptor, la foc potrivit, 20 min.
După ce s-au răcit, se pudrează cu zahăr vanilat.
Atenție! Brînza de vaci trebuie să fie bine scursă.
Se pot da copiilor de la 9 luni.

Calorii   150/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții