Tartă cu Fructe



TARTĂ CU FRUCTE

( 10 porții x 80 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 200 g
- unt sau margarină 60 g
- zahăr pudră 60 g
- sare 3 g
- gălbenuș de ou 1 1/2 buc
- gem 100 g

Ingrediente pentru umplutură

- Fructe proaspete caise, piersici,
vișine, zmeură, căpșuni 250 g


Mod de preparare

Făina se freacă cu untul sau margarina, se adaugă
zahărul, gălbenurile și sarea.
Aluatul se frămîntă bine și se dă la rece, 1 - 2 ore.
Se iau bucăți din aluat, se întind cu sucitorul și se
îmbracă cu ele forme mici de tarte.
Acestea se așază pe o tavă și se coc, la cuptor, la foc
potrivit, 20 - 25 minute.
Se scot apoi din forme, se lasă să se răcorească și
se umplu cu fructele curățate, fără sîmburi, tăiate
bucățele.
Se presară cu zahăr și se toarnă deasupra cîte o lingură
de gem, încălzit puțin.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   220/porție



Tartă cu Fructe



TARTĂ CU FRUCTE

( 10 porții x 80 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 200 g
- unt sau margarină 60 g
- zahăr pudră 60 g
- sare 3 g
- gălbenuș de ou 1 1/2 buc
- gem 100 g

Ingrediente pentru umplutură

- Fructe proaspete caise, piersici,
vișine, zmeură, căpșuni 250 g


Mod de preparare

Făina se freacă cu untul sau margarina, se adaugă
zahărul, gălbenurile și sarea.
Aluatul se frămîntă bine și se dă la rece, 1 - 2 ore.
Se iau bucăți din aluat, se întind cu sucitorul și se
îmbracă cu ele forme mici de tarte.
Acestea se așază pe o tavă și se coc, la cuptor, la foc
potrivit, 20 - 25 minute.
Se scot apoi din forme, se lasă să se răcorească și
se umplu cu fructele curățate, fără sîmburi, tăiate
bucățele.
Se presară cu zahăr și se toarnă deasupra cîte o lingură
de gem, încălzit puțin.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   220/porție



Prăjitură cu Fructe 1



PRĂJITURĂ CU FRUCTE 1

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Smîntînă 200 g
- zahăr 200 g
- ouă 2 buc
- făină 400 g
- praf de copt 1/2 pachet
- coajă rasă de lămîie o linguriță
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri

Ingrediente pentru garnitură

- Fructe de sezon cireșe, vișine
caise, piersici, prune 400 g


Mod de preparare

Se freacă smîntîna cu zahărul pudră și cele două ouă,
încorporate treptat.
Se stinge praful copt într-o lingură de zeamă de lămîie
sau apă și se adaugă în compoziție împreună cu aromele.
La urmă, se adaugă făina, turnată toată odată și se amestecă;
aluatul obținut se pune cu o lingură într-o tavă unsă cu unt
și tapetată cu puțină făină.
Deasupra se presară fructele, curățate, fără sîmburi și
tăiate în bucățele subțiri ( vișinele se scurg bine ).
Se coace totul la cuptor, la foc potrivit.
Se servește, pudrată cu zahăr vanilat, la copiii peste 1 an.


Calorii   245/porție


Prăjitură cu Fructe 1



PRĂJITURĂ CU FRUCTE 1

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Smîntînă 200 g
- zahăr 200 g
- ouă 2 buc
- făină 400 g
- praf de copt 1/2 pachet
- coajă rasă de lămîie o linguriță
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri

Ingrediente pentru garnitură

- Fructe de sezon cireșe, vișine
caise, piersici, prune 400 g


Mod de preparare

Se freacă smîntîna cu zahărul pudră și cele două ouă,
încorporate treptat.
Se stinge praful copt într-o lingură de zeamă de lămîie
sau apă și se adaugă în compoziție împreună cu aromele.
La urmă, se adaugă făina, turnată toată odată și se amestecă;
aluatul obținut se pune cu o lingură într-o tavă unsă cu unt
și tapetată cu puțină făină.
Deasupra se presară fructele, curățate, fără sîmburi și
tăiate în bucățele subțiri ( vișinele se scurg bine ).
Se coace totul la cuptor, la foc potrivit.
Se servește, pudrată cu zahăr vanilat, la copiii peste 1 an.


Calorii   245/porție


Postare

  ANPC Termeni și Condiții