Ruladă cu Ciocolată



RULADĂ CU CIOCOLATA

( 6 porții x 60 g )

Ingrediente

- Zahăr pudră 50 g
- 3 ouă
- făină 50 g
- ciocolată rasă 25 g
- cacao 10 g
- lapte 30 ml
- dulceață sau gem 60 g
- unt 10 g

Mod de preparare


Se freacă gălbenușurile cu zahărul, pînă se întăresc.
Se adaugă ciocolata și cacaua, frecate cu laptele
clocotit; rezultă o pastă groasă, care trebuie răcită.
Se pun cîteva linguri din albușurile bătute-spumă
și se amestecă bine.
Se adaugă făina, iar la sfîrșit se încorporează restul
de spumă de albuș.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și
tapetată cu hîrtie.
Se coace la cuptor, la foc potrivit.
Rulada se umple cu dulceață, gem sau frute.
Se dă copiilor peste 1 an.


Calorii     170/porție





Ruladă cu Ciocolată



RULADĂ CU CIOCOLATA

( 6 porții x 60 g )

Ingrediente

- Zahăr pudră 50 g
- 3 ouă
- făină 50 g
- ciocolată rasă 25 g
- cacao 10 g
- lapte 30 ml
- dulceață sau gem 60 g
- unt 10 g

Mod de preparare


Se freacă gălbenușurile cu zahărul, pînă se întăresc.
Se adaugă ciocolata și cacaua, frecate cu laptele
clocotit; rezultă o pastă groasă, care trebuie răcită.
Se pun cîteva linguri din albușurile bătute-spumă
și se amestecă bine.
Se adaugă făina, iar la sfîrșit se încorporează restul
de spumă de albuș.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și
tapetată cu hîrtie.
Se coace la cuptor, la foc potrivit.
Rulada se umple cu dulceață, gem sau frute.
Se dă copiilor peste 1 an.


Calorii     170/porție





Ruladă cu Biscuiți



RULADĂ CU BISCUIȚI

( 6 porții x 80 g )

Ingrediente pentru blat

- Biscuiți 150 g
- zahăr pudră 75 g
-  cacao 10 - 15 g
- zahăr vanilat 1 plic

Ingrediente pentru cremă

- unt 50 g
- zahăr pudră 50
- găbenuș de ou 1/2 buc


Mod de preparare


Biscuiții, pisați foarte mărunt, se amestecă cu zahărul,
vanilia și cacaua, și se adaugă în atîta apă încît să se
obțină o pastă care se poate întinde sub formă de foaie.
Pasta se răstoarnă pe o hîrtie albă, presărată cu făină
de biscuiți.
Se presează apoi cu mîna, pînă se obține o foaie
dreptunghiulară, care se unge cu cremă obținută astfel:
se freacă untul cu zahărul, pînă devine o cremă spumoasă,
se adaugă gălbenușul și se freacă iar.
Foaia se rulează strîns, cu grijă și se pune la frigider pînă
a doua zi, cînd se scoate și se taie felioare subțiri.
Se dă copiilor peste 1 an.
Fără cacao, se poate da de la 9 luni.


Calorii  250/porție



Ruladă cu Biscuiți



RULADĂ CU BISCUIȚI

( 6 porții x 80 g )

Ingrediente pentru blat

- Biscuiți 150 g
- zahăr pudră 75 g
-  cacao 10 - 15 g
- zahăr vanilat 1 plic

Ingrediente pentru cremă

- unt 50 g
- zahăr pudră 50
- găbenuș de ou 1/2 buc


Mod de preparare


Biscuiții, pisați foarte mărunt, se amestecă cu zahărul,
vanilia și cacaua, și se adaugă în atîta apă încît să se
obțină o pastă care se poate întinde sub formă de foaie.
Pasta se răstoarnă pe o hîrtie albă, presărată cu făină
de biscuiți.
Se presează apoi cu mîna, pînă se obține o foaie
dreptunghiulară, care se unge cu cremă obținută astfel:
se freacă untul cu zahărul, pînă devine o cremă spumoasă,
se adaugă gălbenușul și se freacă iar.
Foaia se rulează strîns, cu grijă și se pune la frigider pînă
a doua zi, cînd se scoate și se taie felioare subțiri.
Se dă copiilor peste 1 an.
Fără cacao, se poate da de la 9 luni.


Calorii  250/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții