Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Savarină
SAVARINĂ
( 20 porții x 100 - 120 g )
Ingrediente
- Făină 500 g
- lapte 250 g
- drojdie de bere 50 g
- unt 200 g
- zahăr 150 g
- gălbenușuri ou 5 buc
- sare 5 g
- lămîie 1/2 buc
- pesmet 5 - 10 g
- apă 8 linguri
- frișcă 200 g
- fructe din dulceață 50 - 100 g
Mod de preparare
Se toarnă într-un castron făina și, la mijlocul ei,
se face o adîncitură, în care se pune drojdia,
dizolvată în lapte.
Se amestecă bine cu lingura de lemn, împreună
cu 4/5 ( 120 g ) zahăr, sucul și coaja rasă de lămîie
și gălbenușurile de ou, puse pe rînd.
Această compoziție se înglobează în aluatul cu drijdie.
Se frămîntă bine și se mai lasă la dospit.
Se toarnă în formă de savarină, în prealabil unsă
cu unt și presărată cu pesmet ( forma se umple pe
jumătate și compoziția se lasă să se dospească pînă
cînd forma se umple ).
Se coace la cuptor, la foc potrivit.
Cît este caldă, se însiropează cu un sirop făcut din
restul de zahăr, apă și coajă de lămîie.
Savarina se servește cu frișcă.
Se poate scobo la mijloc, pentru a pune fructe din
dulceață sau compot.
Se dă copiilor de la 9 luni.
Savarină
SAVARINĂ
( 20 porții x 100 - 120 g )
Ingrediente
- Făină 500 g
- lapte 250 g
- drojdie de bere 50 g
- unt 200 g
- zahăr 150 g
- gălbenușuri ou 5 buc
- sare 5 g
- lămîie 1/2 buc
- pesmet 5 - 10 g
- apă 8 linguri
- frișcă 200 g
- fructe din dulceață 50 - 100 g
Mod de preparare
Se toarnă într-un castron făina și, la mijlocul ei,
se face o adîncitură, în care se pune drojdia,
dizolvată în lapte.
Se amestecă bine cu lingura de lemn, împreună
cu 4/5 ( 120 g ) zahăr, sucul și coaja rasă de lămîie
și gălbenușurile de ou, puse pe rînd.
Această compoziție se înglobează în aluatul cu drijdie.
Se frămîntă bine și se mai lasă la dospit.
Se toarnă în formă de savarină, în prealabil unsă
cu unt și presărată cu pesmet ( forma se umple pe
jumătate și compoziția se lasă să se dospească pînă
cînd forma se umple ).
Se coace la cuptor, la foc potrivit.
Cît este caldă, se însiropează cu un sirop făcut din
restul de zahăr, apă și coajă de lămîie.
Savarina se servește cu frișcă.
Se poate scobo la mijloc, pentru a pune fructe din
dulceață sau compot.
Se dă copiilor de la 9 luni.
Ruladă cu Ciocolată
RULADĂ CU CIOCOLATA
( 6 porții x 60 g )
Ingrediente
- Zahăr pudră 50 g
- 3 ouă
- făină 50 g
- ciocolată rasă 25 g
- cacao 10 g
- lapte 30 ml
- dulceață sau gem 60 g
- unt 10 g
Mod de preparare
Se freacă gălbenușurile cu zahărul, pînă se întăresc.
Se adaugă ciocolata și cacaua, frecate cu laptele
clocotit; rezultă o pastă groasă, care trebuie răcită.
Se pun cîteva linguri din albușurile bătute-spumă
și se amestecă bine.
Se adaugă făina, iar la sfîrșit se încorporează restul
de spumă de albuș.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și
tapetată cu hîrtie.
Se coace la cuptor, la foc potrivit.
Rulada se umple cu dulceață, gem sau frute.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii 170/porție
Ruladă cu Ciocolată
RULADĂ CU CIOCOLATA
( 6 porții x 60 g )
Ingrediente
- Zahăr pudră 50 g
- 3 ouă
- făină 50 g
- ciocolată rasă 25 g
- cacao 10 g
- lapte 30 ml
- dulceață sau gem 60 g
- unt 10 g
Mod de preparare
Se freacă gălbenușurile cu zahărul, pînă se întăresc.
Se adaugă ciocolata și cacaua, frecate cu laptele
clocotit; rezultă o pastă groasă, care trebuie răcită.
Se pun cîteva linguri din albușurile bătute-spumă
și se amestecă bine.
Se adaugă făina, iar la sfîrșit se încorporează restul
de spumă de albuș.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și
tapetată cu hîrtie.
Se coace la cuptor, la foc potrivit.
Rulada se umple cu dulceață, gem sau frute.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii 170/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții