Ștrudel cu Mere



ȘTRUDEL CU MERE

( 12 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 250 g
- 3 gălbenușuri de ou
- margarină 100 g
- oțet 30 ml
- apă 3 linguri

Umplutură

- mere 500 g
- pesmet 10 g
- zahăr 50 g
- scorțișoară 1/2 linguriță


Mod de preparare

Se încorporează margarina în făină, se adaugă gălbenușurile,
oțetul, apa, sarea și se frămîntă bine.
Se învelește aluatul într-un șervet și se ține la frigider pînă
a doaua zi.
Se împarte aluatul în 3 părți egale, se întind cu sucitorul 3 foi
cît mai subțiri, se presară deasupra fiecăreia pesmet, zahăr,
scorțișoară și merele, curățate de coajă și rase.
Se rulează fiecare în parte și se așază într-o tavă presărată cu făină.
Ștrudelul se pune la copt, la cuptor, la foc potrivit, 45 de minute.
Se pudrează cu zahăr vanilat și se servește tăiat felii.
Se dă de la 9 luni.

Calorii   200/porție




Ștrudel cu Mere



ȘTRUDEL CU MERE

( 12 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 250 g
- 3 gălbenușuri de ou
- margarină 100 g
- oțet 30 ml
- apă 3 linguri

Umplutură

- mere 500 g
- pesmet 10 g
- zahăr 50 g
- scorțișoară 1/2 linguriță


Mod de preparare

Se încorporează margarina în făină, se adaugă gălbenușurile,
oțetul, apa, sarea și se frămîntă bine.
Se învelește aluatul într-un șervet și se ține la frigider pînă
a doaua zi.
Se împarte aluatul în 3 părți egale, se întind cu sucitorul 3 foi
cît mai subțiri, se presară deasupra fiecăreia pesmet, zahăr,
scorțișoară și merele, curățate de coajă și rase.
Se rulează fiecare în parte și se așază într-o tavă presărată cu făină.
Ștrudelul se pune la copt, la cuptor, la foc potrivit, 45 de minute.
Se pudrează cu zahăr vanilat și se servește tăiat felii.
Se dă de la 9 luni.

Calorii   200/porție




Ștrudel cu Brînză de Vaci



ȘTRUDEL CU BRÎNZĂ DE VACI

( 12 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 220 g
- unt 100 g
- zahăr pudră 60 g
- 1 ou
- iaurt 30 g ( 2 linguri )
- sare 3 g

Umplutură

- Brînză de vaci 300 g
- unt 50 g
- 2 ouă
- zahăr 50 g
- stafide 30 g
- coaja rasă de la o lămîie


Mod de preparare

Se freacă untul cu zahărul, oul, iaurtul, sarea se adaugă
făina și se frămîntă un aluat, care se lasă să stea acoperit
30 minute.
Din acest aluat întindem o foaie dreptunghiulară, groasă
de 0,5 cm și se pune deasupra umplutura, obținută astfel;
se freacă untul cu gălbenușurile și cu zahărul, se adaugă
brînza trecută prin sită, stafidele, coaja de lămîie și, la
sfîrșit, albușurile bătute spumă.
Se rulează foaia de aluat și se așază într-o formă unsă cu unt.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 minute, și apoi, la foc
slab încă 30 minute.
Ștrudelul se servește tăiat felii și pudrat cu zahăr.
Se poate da după vîrsta de 9 luni.


Calorii   250/porție




Ștrudel cu Brînză de Vaci



ȘTRUDEL CU BRÎNZĂ DE VACI

( 12 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 220 g
- unt 100 g
- zahăr pudră 60 g
- 1 ou
- iaurt 30 g ( 2 linguri )
- sare 3 g

Umplutură

- Brînză de vaci 300 g
- unt 50 g
- 2 ouă
- zahăr 50 g
- stafide 30 g
- coaja rasă de la o lămîie


Mod de preparare

Se freacă untul cu zahărul, oul, iaurtul, sarea se adaugă
făina și se frămîntă un aluat, care se lasă să stea acoperit
30 minute.
Din acest aluat întindem o foaie dreptunghiulară, groasă
de 0,5 cm și se pune deasupra umplutura, obținută astfel;
se freacă untul cu gălbenușurile și cu zahărul, se adaugă
brînza trecută prin sită, stafidele, coaja de lămîie și, la
sfîrșit, albușurile bătute spumă.
Se rulează foaia de aluat și se așază într-o formă unsă cu unt.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 minute, și apoi, la foc
slab încă 30 minute.
Ștrudelul se servește tăiat felii și pudrat cu zahăr.
Se poate da după vîrsta de 9 luni.


Calorii   250/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții