Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Savarină cu Frișcă sau cu Albuș de Ou Bătut Spumă
SAVARINĂ CU FRIȘCĂ SAU CU ALBUȘ DE OU BĂTUT SPUMĂ
( 6 porții x 100 - 120 g )
Ingrediente
- 3 Ouă
- zahăr 90 g
- pesmet 60 g
- zahăr vanilat un plic
- frișcă 90 g
Mod de preparare
Se freacă gălbenușurile cu 1/2 din cantitatea de zahăr
și se adaugă, pe rînd, pesmetul fin și albușurile bătute
spumă, amestecînd continuu.
Se coace într-o formă, la cuptor, 25 - 30 min.
Din zahărul rămas, zahărul vanilat și 150 ml apă se face
un sirop care se toarnă peste savarină, după ce aceasta s-a răcit.
Se servește cu frișcă sau cu spumă de albuș în care s-au
încorporat 30 g zahăr.
Se poate da de la 9 luni, cu frișcă, și de la 1 an cu albuș de ou
bătut spumă.
Calorii 130/porție
Savarină cu Frișcă sau cu Albuș de Ou Bătut Spumă
SAVARINĂ CU FRIȘCĂ SAU CU ALBUȘ DE OU BĂTUT SPUMĂ
( 6 porții x 100 - 120 g )
Ingrediente
- 3 Ouă
- zahăr 90 g
- pesmet 60 g
- zahăr vanilat un plic
- frișcă 90 g
Mod de preparare
Se freacă gălbenușurile cu 1/2 din cantitatea de zahăr
și se adaugă, pe rînd, pesmetul fin și albușurile bătute
spumă, amestecînd continuu.
Se coace într-o formă, la cuptor, 25 - 30 min.
Din zahărul rămas, zahărul vanilat și 150 ml apă se face
un sirop care se toarnă peste savarină, după ce aceasta s-a răcit.
Se servește cu frișcă sau cu spumă de albuș în care s-au
încorporat 30 g zahăr.
Se poate da de la 9 luni, cu frișcă, și de la 1 an cu albuș de ou
bătut spumă.
Calorii 130/porție
Savarină Economică cu Frișcă
SAVARINĂ ECONOMICĂ CU FRIȘCĂ
( 6 porții x 100 - 120 g )
Ingrediente pentru aluat
- Zahăr pudră 50 g
- ouă 3 buc
- pesmet fin 40 g
- coaja de la 1/2 lămîie
Siropul ( 250 ml )
- zahăr 50 g
- apă 200 ml
- frișcă 150 g
Mod de preparare
Se freacă gălbenușurile cu zahărul, pînă devin spumoase.
Se adaugă pesmetul, coaja rasă de lămîie și albușurile
bătute spumă.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și
presărată cu puțin pesmet.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 - 35 minute.
Se răstoarnă pe o farfurie și, după ce se răcește, se însiropează.
Se servește cu frișcă.
Se dă copiilor de la 9 luni.
Calorii 210/porție
Savarină Economică cu Frișcă
SAVARINĂ ECONOMICĂ CU FRIȘCĂ
( 6 porții x 100 - 120 g )
Ingrediente pentru aluat
- Zahăr pudră 50 g
- ouă 3 buc
- pesmet fin 40 g
- coaja de la 1/2 lămîie
Siropul ( 250 ml )
- zahăr 50 g
- apă 200 ml
- frișcă 150 g
Mod de preparare
Se freacă gălbenușurile cu zahărul, pînă devin spumoase.
Se adaugă pesmetul, coaja rasă de lămîie și albușurile
bătute spumă.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și
presărată cu puțin pesmet.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 - 35 minute.
Se răstoarnă pe o farfurie și, după ce se răcește, se însiropează.
Se servește cu frișcă.
Se dă copiilor de la 9 luni.
Calorii 210/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții