Savarină cu Frișcă sau cu Albuș de Ou Bătut Spumă



SAVARINĂ CU FRIȘCĂ SAU CU ALBUȘ DE OU BĂTUT SPUMĂ

( 6 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente

- 3 Ouă
- zahăr 90 g
- pesmet 60 g
- zahăr vanilat un plic
- frișcă 90 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu 1/2 din cantitatea de zahăr
și se adaugă, pe rînd, pesmetul fin și albușurile bătute
spumă, amestecînd continuu.
Se coace într-o formă, la cuptor, 25 - 30 min.
Din zahărul rămas, zahărul vanilat și 150 ml apă se face
un sirop care se toarnă peste savarină, după ce aceasta s-a răcit.
Se servește cu frișcă sau cu spumă de albuș în care s-au
încorporat 30 g zahăr.
Se poate da de la 9 luni, cu frișcă, și de la 1 an cu albuș de ou
bătut spumă.


Calorii   130/porție




Savarină cu Frișcă sau cu Albuș de Ou Bătut Spumă



SAVARINĂ CU FRIȘCĂ SAU CU ALBUȘ DE OU BĂTUT SPUMĂ

( 6 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente

- 3 Ouă
- zahăr 90 g
- pesmet 60 g
- zahăr vanilat un plic
- frișcă 90 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu 1/2 din cantitatea de zahăr
și se adaugă, pe rînd, pesmetul fin și albușurile bătute
spumă, amestecînd continuu.
Se coace într-o formă, la cuptor, 25 - 30 min.
Din zahărul rămas, zahărul vanilat și 150 ml apă se face
un sirop care se toarnă peste savarină, după ce aceasta s-a răcit.
Se servește cu frișcă sau cu spumă de albuș în care s-au
încorporat 30 g zahăr.
Se poate da de la 9 luni, cu frișcă, și de la 1 an cu albuș de ou
bătut spumă.


Calorii   130/porție




Savarină Economică cu Frișcă



SAVARINĂ ECONOMICĂ CU FRIȘCĂ

( 6 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente pentru aluat

- Zahăr pudră 50 g
- ouă 3 buc
- pesmet fin 40 g
- coaja de la 1/2 lămîie

Siropul ( 250 ml )

- zahăr 50 g
- apă 200 ml
- frișcă 150 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu zahărul, pînă devin spumoase.
Se adaugă pesmetul, coaja rasă de lămîie și albușurile
bătute spumă.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și
presărată cu puțin pesmet.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 - 35 minute.
Se răstoarnă pe o farfurie și, după ce se răcește, se însiropează.
Se servește cu frișcă.
Se dă copiilor de la 9 luni.


Calorii   210/porție




Savarină Economică cu Frișcă



SAVARINĂ ECONOMICĂ CU FRIȘCĂ

( 6 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente pentru aluat

- Zahăr pudră 50 g
- ouă 3 buc
- pesmet fin 40 g
- coaja de la 1/2 lămîie

Siropul ( 250 ml )

- zahăr 50 g
- apă 200 ml
- frișcă 150 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu zahărul, pînă devin spumoase.
Se adaugă pesmetul, coaja rasă de lămîie și albușurile
bătute spumă.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și
presărată cu puțin pesmet.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 - 35 minute.
Se răstoarnă pe o farfurie și, după ce se răcește, se însiropează.
Se servește cu frișcă.
Se dă copiilor de la 9 luni.


Calorii   210/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții