Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ștrudel cu Brînză de Vaci
ȘTRUDEL CU BRÎNZĂ DE VACI
( 12 porții x 100 g )
Ingrediente pentru aluat
- Făină 220 g
- unt 100 g
- zahăr pudră 60 g
- 1 ou
- iaurt 30 g ( 2 linguri )
- sare 3 g
Umplutură
- Brînză de vaci 300 g
- unt 50 g
- 2 ouă
- zahăr 50 g
- stafide 30 g
- coaja rasă de la o lămîie
Mod de preparare
Se freacă untul cu zahărul, oul, iaurtul, sarea se adaugă
făina și se frămîntă un aluat, care se lasă să stea acoperit
30 minute.
Din acest aluat întindem o foaie dreptunghiulară, groasă
de 0,5 cm și se pune deasupra umplutura, obținută astfel;
se freacă untul cu gălbenușurile și cu zahărul, se adaugă
brînza trecută prin sită, stafidele, coaja de lămîie și, la
sfîrșit, albușurile bătute spumă.
Se rulează foaia de aluat și se așază într-o formă unsă cu unt.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 minute, și apoi, la foc
slab încă 30 minute.
Ștrudelul se servește tăiat felii și pudrat cu zahăr.
Se poate da după vîrsta de 9 luni.
Calorii 250/porție
Ștrudel cu Brînză de Vaci
ȘTRUDEL CU BRÎNZĂ DE VACI
( 12 porții x 100 g )
Ingrediente pentru aluat
- Făină 220 g
- unt 100 g
- zahăr pudră 60 g
- 1 ou
- iaurt 30 g ( 2 linguri )
- sare 3 g
Umplutură
- Brînză de vaci 300 g
- unt 50 g
- 2 ouă
- zahăr 50 g
- stafide 30 g
- coaja rasă de la o lămîie
Mod de preparare
Se freacă untul cu zahărul, oul, iaurtul, sarea se adaugă
făina și se frămîntă un aluat, care se lasă să stea acoperit
30 minute.
Din acest aluat întindem o foaie dreptunghiulară, groasă
de 0,5 cm și se pune deasupra umplutura, obținută astfel;
se freacă untul cu gălbenușurile și cu zahărul, se adaugă
brînza trecută prin sită, stafidele, coaja de lămîie și, la
sfîrșit, albușurile bătute spumă.
Se rulează foaia de aluat și se așază într-o formă unsă cu unt.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 minute, și apoi, la foc
slab încă 30 minute.
Ștrudelul se servește tăiat felii și pudrat cu zahăr.
Se poate da după vîrsta de 9 luni.
Calorii 250/porție
Savarină cu Brînză de Vaci
SAVARINĂ CU BRÎNZĂ DE VACI
( 3 porții x 100 g )
Ingrediente
- Unt 30 g
- zahăr 40 g
- făină 40 g
- brînză de vaci 60 g
- griș 10 g
- coaja de lămîie rasă
- ou 1/2
- stafide 5 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
Mod de preparare
Se frămîntă o cocă mai tare, din făină, unt, zahăr
și puțină apă și se lasă la rece 15 - 20 minute.
Separat, se face o cremă din brînză de vaci, coaja
de lămîie, zahăr vanilat, ou și stafide.
Se taie aluatul în 3 bucăți, se modelează fiecare bucată
ca o savarină și se umple cu compoziția de brînză.
Se pun într-o tavă presărată cu puțină făină și se coc
în cuptor, 15 - 20 de minute.
Se dă copiilor de la 9 luni.
Calorii 230/porție
Savarină cu Brînză de Vaci
SAVARINĂ CU BRÎNZĂ DE VACI
( 3 porții x 100 g )
Ingrediente
- Unt 30 g
- zahăr 40 g
- făină 40 g
- brînză de vaci 60 g
- griș 10 g
- coaja de lămîie rasă
- ou 1/2
- stafide 5 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
Mod de preparare
Se frămîntă o cocă mai tare, din făină, unt, zahăr
și puțină apă și se lasă la rece 15 - 20 minute.
Separat, se face o cremă din brînză de vaci, coaja
de lămîie, zahăr vanilat, ou și stafide.
Se taie aluatul în 3 bucăți, se modelează fiecare bucată
ca o savarină și se umple cu compoziția de brînză.
Se pun într-o tavă presărată cu puțină făină și se coc
în cuptor, 15 - 20 de minute.
Se dă copiilor de la 9 luni.
Calorii 230/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții