Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Compot de Caise
COMPOT DE CAISE
( 8 porții - 120 g )
Ingrediente
- Caise 750 g
- apă 500 ml
- zahăr 160 g
- vanile 1/4 baton 1 plic zahăr vanilat
- zeamă de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Se pun la fiert apă, zahărul, vanilia sau zahărul vanilat
și caisele, taiate în două sau în patru, cu sîmburii scoși.
Se fierb la foc domol 4 - 5 min., apoi compotul se dă la
rece și i se adaugă zeamă de lămîie.
Se poate da de la vîrsta de 7 luni, introdus progresiv.
Calorii 140/porție
Compot de Caise
COMPOT DE CAISE
( 8 porții - 120 g )
Ingrediente
- Caise 750 g
- apă 500 ml
- zahăr 160 g
- vanile 1/4 baton 1 plic zahăr vanilat
- zeamă de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Se pun la fiert apă, zahărul, vanilia sau zahărul vanilat
și caisele, taiate în două sau în patru, cu sîmburii scoși.
Se fierb la foc domol 4 - 5 min., apoi compotul se dă la
rece și i se adaugă zeamă de lămîie.
Se poate da de la vîrsta de 7 luni, introdus progresiv.
Calorii 140/porție
Compot de Pere
COMPOT DE PERE
( 8 porții x 150 g )
Ingrediente
- Pere 1 kg
- zahăr 150 g
- vanilie 1/4 baton sau 1 plic de zahăr vanilat
- apă 600 ml
- zeamă de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Perele se spală, se curăță de coajă, li se înlătură
semințele și părțile necomestibile și apoi se taie felii.
Se pun foc apa, perele și vanilia sau zahărul vanilat
și după ce au fiert 10 minute, se pune zahărul și
lămîia și se mai fierbe totul 3 - 4 minute; apoi se dă la rece.
Dacă perele sînt mai tari, se fierb circa o oră,
completînd între timp apa pierdută prin evaporare.
Se poate da după vîrsta de 9 luni.
Calorii circa 150/porție
Compot de Pere
COMPOT DE PERE
( 8 porții x 150 g )
Ingrediente
- Pere 1 kg
- zahăr 150 g
- vanilie 1/4 baton sau 1 plic de zahăr vanilat
- apă 600 ml
- zeamă de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Perele se spală, se curăță de coajă, li se înlătură
semințele și părțile necomestibile și apoi se taie felii.
Se pun foc apa, perele și vanilia sau zahărul vanilat
și după ce au fiert 10 minute, se pune zahărul și
lămîia și se mai fierbe totul 3 - 4 minute; apoi se dă la rece.
Dacă perele sînt mai tari, se fierb circa o oră,
completînd între timp apa pierdută prin evaporare.
Se poate da după vîrsta de 9 luni.
Calorii circa 150/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții