Chifle Umplute cu Ciuperci



CHIFLE UMPLUTE CU CIUPERCI

Ingrediente

- 6 - 8 chifle
- 100 g ciuperci
- verdeață tocată
- 1 ou crud
- 1/2 lămîie
- 1 lingură smîntînă
- 1 cană lapte
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de unt


Mod de preparare

Se curăță ciupercile de parte care a stat în pămînt, se
spală în mai multe ape și se toacă mărunt.
Se taie căpăcele de la chifle, se înmoaie în lapte dulce
și se golesc de miez.
După ce au stat în lapte, chiflele se storc ușor, apoi se
așază pe o formă unsă cu unt și se umplu cu amestecul
de ciuperci, ou, smîntînă, verdeață tocată și zeama de lămîie.
Amestecul se sărează și se piperează după gust.
Dacă nu este bine legat se adaugă și miezul de la o chiflă în
amestec.
Chiflele astfel pregătite se introduc în cuptor și se țin la foc
tare 1/2 oră.
Se scot cînd sînt ușor rumenite.
Se servesc calde.





Chifle Umplute cu Ciuperci



CHIFLE UMPLUTE CU CIUPERCI

Ingrediente

- 6 - 8 chifle
- 100 g ciuperci
- verdeață tocată
- 1 ou crud
- 1/2 lămîie
- 1 lingură smîntînă
- 1 cană lapte
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de unt


Mod de preparare

Se curăță ciupercile de parte care a stat în pămînt, se
spală în mai multe ape și se toacă mărunt.
Se taie căpăcele de la chifle, se înmoaie în lapte dulce
și se golesc de miez.
După ce au stat în lapte, chiflele se storc ușor, apoi se
așază pe o formă unsă cu unt și se umplu cu amestecul
de ciuperci, ou, smîntînă, verdeață tocată și zeama de lămîie.
Amestecul se sărează și se piperează după gust.
Dacă nu este bine legat se adaugă și miezul de la o chiflă în
amestec.
Chiflele astfel pregătite se introduc în cuptor și se țin la foc
tare 1/2 oră.
Se scot cînd sînt ușor rumenite.
Se servesc calde.





Ciuperci Umplute cu Carne



CIUPERCI UMPLUTE CU CARNE


Ingrediente

- 100 g carne tocată
- 4 - 5 ficăței de pasăre
- 2 ceapă mică
- 1 ou crud
- 250 g ciuperi
- 1 lingură de smîntînă
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat


Se aleg ciupercile albe cu pălăria adîncă, se spală în
mai multe ape, trecînd cu mîna ușor peste lamele, se
scot codițele și se lasă să se scurgă bine.
Codițele se toacă mărunt și se pun peste amestecul de
carne, ou, verdeață tocată și ficăței de pasăre fierți și
tăiați felii subțiri.
Amestecul se călește pe foc mic, apoi se umplu ciupercile.
Se unge o formă cu unt, se așază ciupercile în formă, în
formă, se țin în cuptorul fierbinte 1/2 oră, după care se
scot, se pun pe un platou, se asortează cu ficăței de pasăre
rumeniți în unt și se servesc imediat.





Ciuperci Umplute cu Carne



CIUPERCI UMPLUTE CU CARNE


Ingrediente

- 100 g carne tocată
- 4 - 5 ficăței de pasăre
- 2 ceapă mică
- 1 ou crud
- 250 g ciuperi
- 1 lingură de smîntînă
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat


Se aleg ciupercile albe cu pălăria adîncă, se spală în
mai multe ape, trecînd cu mîna ușor peste lamele, se
scot codițele și se lasă să se scurgă bine.
Codițele se toacă mărunt și se pun peste amestecul de
carne, ou, verdeață tocată și ficăței de pasăre fierți și
tăiați felii subțiri.
Amestecul se călește pe foc mic, apoi se umplu ciupercile.
Se unge o formă cu unt, se așază ciupercile în formă, în
formă, se țin în cuptorul fierbinte 1/2 oră, după care se
scot, se pun pe un platou, se asortează cu ficăței de pasăre
rumeniți în unt și se servesc imediat.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții