Gustare Vegetariană




GUSTARE VEGETARIANĂ

Ingrediente

- 4 - 5 cartofi fierți în coajă
- 1 castravete murat
- 1 ceapă
- 4 mere
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper
- măcinat sau usturoi
- 1 sfeclă roșie fiartă


Mod de preparare

Se taie felii subțiri și se pune într-o cratiță cu o ceapă
mică de ulei.
Cînd ceapa s-a înmuiat, se taie felii subțiri sfecla și
merele, care se curăță în prealabil de semințe și de coajă,
și castravetele murat.
Toate se pun peste ceapă călită, se rumenesc împreună
un sfert de oră, după care se adaugă cartofii curățați de coajă
și tăiați cubulețe.
Se acoperă vasul în care se pregătește mîncarea și se lasă
la foc mic, după ce s-a adăugat o ceașcă mică de apă.
Cînd mîncarea a scăzut bine, se ia cratița de pe foc.
Gustarea se servește fierbinte, alături de legume de sezon
sau murături.




Gustare Vegetariană




GUSTARE VEGETARIANĂ

Ingrediente

- 4 - 5 cartofi fierți în coajă
- 1 castravete murat
- 1 ceapă
- 4 mere
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper
- măcinat sau usturoi
- 1 sfeclă roșie fiartă


Mod de preparare

Se taie felii subțiri și se pune într-o cratiță cu o ceapă
mică de ulei.
Cînd ceapa s-a înmuiat, se taie felii subțiri sfecla și
merele, care se curăță în prealabil de semințe și de coajă,
și castravetele murat.
Toate se pun peste ceapă călită, se rumenesc împreună
un sfert de oră, după care se adaugă cartofii curățați de coajă
și tăiați cubulețe.
Se acoperă vasul în care se pregătește mîncarea și se lasă
la foc mic, după ce s-a adăugat o ceașcă mică de apă.
Cînd mîncarea a scăzut bine, se ia cratița de pe foc.
Gustarea se servește fierbinte, alături de legume de sezon
sau murături.




Gustare Caldă



GUSTARE CALDĂ

Ingrediente

- 2 cartofi mari
- 100 g costiță
- 1 ceapă mare
- 100 g salam afumat
- usturoi
- 1 ceapă de ulei
- sare
- piper



 Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, se curăță cît sînt calzi,
se taie felii subțiri și se pun într-o cratiță cu o
ceașcă de ulei.
O dată cu cartofii se pun costița, salamul și ceapa tăiată
peștișori, se sărează și se călesc împreună pînă cînd
se rumenesc.
Se adaugă apoi usturoi tocat mărunt și ouăle bătute
spumă.
Cînd ouăle s-au închegat, se ia cratița de pe foc.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, înainte
de a pune ouăle.
Gustarea se servește imediat, așezată pe un platou
asortat cu legume murate sau cu legume de sezon.




Gustare Caldă



GUSTARE CALDĂ

Ingrediente

- 2 cartofi mari
- 100 g costiță
- 1 ceapă mare
- 100 g salam afumat
- usturoi
- 1 ceapă de ulei
- sare
- piper



 Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, se curăță cît sînt calzi,
se taie felii subțiri și se pun într-o cratiță cu o
ceașcă de ulei.
O dată cu cartofii se pun costița, salamul și ceapa tăiată
peștișori, se sărează și se călesc împreună pînă cînd
se rumenesc.
Se adaugă apoi usturoi tocat mărunt și ouăle bătute
spumă.
Cînd ouăle s-au închegat, se ia cratița de pe foc.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, înainte
de a pune ouăle.
Gustarea se servește imediat, așezată pe un platou
asortat cu legume murate sau cu legume de sezon.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții