Sos Extra




SOS EXTRA


Ingrediente

- 1 linguriță de făină
- 150 g aspic
- 1 lingură de unt
- 1 gălbenuș crud
- 1 pahar mic de vin alb
- 1/2 lămîie
- sare
- 1 pahar de smîntînă



Mod de preparare


Se înmoaie untul într-o cratiță pe foc, se adaugă făina
în ploaie, se subțiază cu aspicul pregătit din carne de
pasăre sau din gelatină desfăcută în apă rece și fiartă pe
foc mic pînă la închegare.
Sosul subțiat se lasă să dea în cîteva clocote, apoi se
adaugă smîntîna și se pune din nou pe foc zece minute,
fără însă să fiarbă.
Se trage vasul de pe foc, se răcește sosul, apoi se amestecă
gălbenușul și se stoarce zeama de la jumătate de lămîie.
Se servește lîngă friptură de vînat sau lîngă pește rasol.





Sos Extra




SOS EXTRA


Ingrediente

- 1 linguriță de făină
- 150 g aspic
- 1 lingură de unt
- 1 gălbenuș crud
- 1 pahar mic de vin alb
- 1/2 lămîie
- sare
- 1 pahar de smîntînă



Mod de preparare


Se înmoaie untul într-o cratiță pe foc, se adaugă făina
în ploaie, se subțiază cu aspicul pregătit din carne de
pasăre sau din gelatină desfăcută în apă rece și fiartă pe
foc mic pînă la închegare.
Sosul subțiat se lasă să dea în cîteva clocote, apoi se
adaugă smîntîna și se pune din nou pe foc zece minute,
fără însă să fiarbă.
Se trage vasul de pe foc, se răcește sosul, apoi se amestecă
gălbenușul și se stoarce zeama de la jumătate de lămîie.
Se servește lîngă friptură de vînat sau lîngă pește rasol.





Sos Englezesc



SOS ENGLEZESC



Ingrediente

- 1 cană supă de pește
- 1 lămîie
- 1 linguriță amidon
- sare
- pătrunjel tocat



Mod de preparare


Se desface amidonul în supa de pește, apoi se amestecă,
pe foc moale, pînă cînd dă în clocot.
Se ia vasul de pe foc, se adaugă sare, zeama de la o lămîie,
piper măcinat, după gust, și o foaie de dafin.
Se pune vasul din nou pe foc și se fierbe sosul cîteva
minute pe foc mic, apoi se toarnă cald peste scrumbii rasol
sau pește alb rasol.
Se servește imediat.
Este un sos special pentru pește.





Sos Englezesc



SOS ENGLEZESC



Ingrediente

- 1 cană supă de pește
- 1 lămîie
- 1 linguriță amidon
- sare
- pătrunjel tocat



Mod de preparare


Se desface amidonul în supa de pește, apoi se amestecă,
pe foc moale, pînă cînd dă în clocot.
Se ia vasul de pe foc, se adaugă sare, zeama de la o lămîie,
piper măcinat, după gust, și o foaie de dafin.
Se pune vasul din nou pe foc și se fierbe sosul cîteva
minute pe foc mic, apoi se toarnă cald peste scrumbii rasol
sau pește alb rasol.
Se servește imediat.
Este un sos special pentru pește.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții