Ouă Pascalina



OUĂ PASCALINA


Ingrediente


- 6 ouă
- 6 roșii
- 1 linguriță de făină
- 4 ouă pentru omletă
- sare piper măcinat
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 1 lingiură de pătrunjel tocat
- 100 g cașcaval
- usturoi
- 1 ceașcă de ulei



Se spală roșiile, se taie căpăcele mici, se golesc de miez
cu o linguriță.
Miezul se amestecă cu usturoi pisat, sare și piper măcinat.
Se umplu pe jumătate roșiile, apoi se sparge cîte un ou în
fiecare roșie.
 După ce operația s-a terminat, roșiile se așază pe un platou
uns cu unt și se țin în cuptorul cald, la foc potrivit, jumătate
de oră.
Din patru ouă crude, o linguriță de făină, sare și piper măcinat
se face o omletă care se prăjește în tigaie cu o ceașcă de ulei.
Omletă se pune pe un platou, se așază roșiile calde pe
marginea platoului, asortîndu-le cu jumătăți de ardei gras sau
gogoșar murat.
Se servește cald.
Omleta, ca să fie spornică, se bate cu lapte dulce, verdeață
tocată și cașcaval ras.




Ouă Pascalina



OUĂ PASCALINA


Ingrediente


- 6 ouă
- 6 roșii
- 1 linguriță de făină
- 4 ouă pentru omletă
- sare piper măcinat
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 1 lingiură de pătrunjel tocat
- 100 g cașcaval
- usturoi
- 1 ceașcă de ulei



Se spală roșiile, se taie căpăcele mici, se golesc de miez
cu o linguriță.
Miezul se amestecă cu usturoi pisat, sare și piper măcinat.
Se umplu pe jumătate roșiile, apoi se sparge cîte un ou în
fiecare roșie.
 După ce operația s-a terminat, roșiile se așază pe un platou
uns cu unt și se țin în cuptorul cald, la foc potrivit, jumătate
de oră.
Din patru ouă crude, o linguriță de făină, sare și piper măcinat
se face o omletă care se prăjește în tigaie cu o ceașcă de ulei.
Omletă se pune pe un platou, se așază roșiile calde pe
marginea platoului, asortîndu-le cu jumătăți de ardei gras sau
gogoșar murat.
Se servește cald.
Omleta, ca să fie spornică, se bate cu lapte dulce, verdeață
tocată și cașcaval ras.




Ouă Flamande




OUĂ FLAMANDE


Ingrediente


- 5 ouă crude
- 1/2 kg andive
- 4 linguri de smîntînă
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de unt



Mod de preparare


Se curăță andive de frunzele veștede, se desfac frunză
cu frunză și se spală sub jet de apă rece, apoi se pun
într-o formă unsă cu lingură de unt.
Ouăle se sparg peste andive , se acoperă totul cu smîntînă
sărată și piperată după gust, se introduce forma în cuptor
cald și se ține pînă se încheagă ouăle.
Se scot ouăle pe rînd, se pun pe un platou cald, se servesc
imediat, alături de tartine cu cașcaval.





Ouă Flamande




OUĂ FLAMANDE


Ingrediente


- 5 ouă crude
- 1/2 kg andive
- 4 linguri de smîntînă
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de unt



Mod de preparare


Se curăță andive de frunzele veștede, se desfac frunză
cu frunză și se spală sub jet de apă rece, apoi se pun
într-o formă unsă cu lingură de unt.
Ouăle se sparg peste andive , se acoperă totul cu smîntînă
sărată și piperată după gust, se introduce forma în cuptor
cald și se ține pînă se încheagă ouăle.
Se scot ouăle pe rînd, se pun pe un platou cald, se servesc
imediat, alături de tartine cu cașcaval.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții