Ouă Umplute cu Brînză




OUĂ UMPLUTE CU BRÎNZĂ


Ingrediente

- 6 ouă
- 100 g brînză dulce sau sărată
- verdeață tocată fin
- sare
- 1 lingură de smîntînă
- 6 măsline



Mod de preparare


Se fierb ouăle în apă cu sare, se țin cîteva minute în
apă rece după care se curăță de coajă și se taie pe
lungul lor în două părți egale.
Se scot gălbenușurile și se pun într-o farfurie adîncă,
se sfărîmă cu o furculiță și se amestecă cu brînza
dată pe răzătoare.
Amestecul se subțiază cu o lingură de smîntînă, se
sărează și se colorează cu verdeață tocată mărunt.
Cu acest amestec se umplu jumătățile de albuș, se
decorează cu măsline întregi și se servesc în aceeași zi.






Ouă Umplute cu Brînză




OUĂ UMPLUTE CU BRÎNZĂ


Ingrediente

- 6 ouă
- 100 g brînză dulce sau sărată
- verdeață tocată fin
- sare
- 1 lingură de smîntînă
- 6 măsline



Mod de preparare


Se fierb ouăle în apă cu sare, se țin cîteva minute în
apă rece după care se curăță de coajă și se taie pe
lungul lor în două părți egale.
Se scot gălbenușurile și se pun într-o farfurie adîncă,
se sfărîmă cu o furculiță și se amestecă cu brînza
dată pe răzătoare.
Amestecul se subțiază cu o lingură de smîntînă, se
sărează și se colorează cu verdeață tocată mărunt.
Cu acest amestec se umplu jumătățile de albuș, se
decorează cu măsline întregi și se servesc în aceeași zi.






Ouă cu Sos de Leuștean




OUĂ CU SOS DE LEUȘTEAN


Ingrediente


- 6 ouă fierte tari
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de leuștean tocat
- 1 lingură de oțet
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de muștar



Mod de preparare


Ouăle fierte se curăță de coajă, se taie sferturi și se
pun în salatieră.
Se face un sos din ulei, muștar, oțet și leuștean tocat
și se omogenizează bine.
Se sărează și se piperează după gust, apoi se toarnă
deasupra feliilor de ou.
Se servește imediat.



Ouă cu Sos de Leuștean




OUĂ CU SOS DE LEUȘTEAN


Ingrediente


- 6 ouă fierte tari
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de leuștean tocat
- 1 lingură de oțet
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de muștar



Mod de preparare


Ouăle fierte se curăță de coajă, se taie sferturi și se
pun în salatieră.
Se face un sos din ulei, muștar, oțet și leuștean tocat
și se omogenizează bine.
Se sărează și se piperează după gust, apoi se toarnă
deasupra feliilor de ou.
Se servește imediat.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții