Omletă cu Ficăței de Pasăre




OMLETĂ CU FICĂȚEI DE PASĂRE


Ingrediente

- 1/4 kg făcăței de pasăre
- 4 ouă
- 1 linguriță de făină
- 1 ceșcuță de lapte
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 lingurăță de unt
- verdeață tocată mărunt



Mod de preparare


Ficățeii se spală, se dau în clocot se scurg și se toacă
mărunt, apoi se apoi se pun într-o cratiță cu o
linguriță de unt, sare și piper măcinat.
Se lasă să scadă bine, se amestecă cu verdeață tocată.
Se face o omletă din ouă, făină și lapte dulce, sărată
după gust, se răstoarnă pe un platou cînd este gata și
se acoperă cu amestecul de ficăței.
Omleta se taie felii groase ; se servește caldă alături
de castraveți murați sau roșii întregi.






Omletă cu Ficăței de Pasăre




OMLETĂ CU FICĂȚEI DE PASĂRE


Ingrediente

- 1/4 kg făcăței de pasăre
- 4 ouă
- 1 linguriță de făină
- 1 ceșcuță de lapte
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 lingurăță de unt
- verdeață tocată mărunt



Mod de preparare


Ficățeii se spală, se dau în clocot se scurg și se toacă
mărunt, apoi se apoi se pun într-o cratiță cu o
linguriță de unt, sare și piper măcinat.
Se lasă să scadă bine, se amestecă cu verdeață tocată.
Se face o omletă din ouă, făină și lapte dulce, sărată
după gust, se răstoarnă pe un platou cînd este gata și
se acoperă cu amestecul de ficăței.
Omleta se taie felii groase ; se servește caldă alături
de castraveți murați sau roșii întregi.






Omletă de Ciuperci




OMLETĂ DE CIUPERCI


Ingrediente

- 4 ouă crude
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de lapte dulce
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 150 - 200 g ciuperci

Mod de preparare


Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt, se
spală în mai multe ape, după care se taie felii subțiri.
Se pun într-o cratiță smălțuită, cu o lingură de unt și
se lasă să scadă.
Ciupercile se sărează și se piperează după gust.
Separat, se bat cele patru ouă cu 2 linguri de făină
și un pahar de lapte dulce.
Peste ouă se răstoarnă ciupercile bine scăzute, se mai
bate amestecul 1 minut și se răstoarnă totul într-o
tigaie cu ulei fierbinte.
Omleta se lasă să se prăjească la foc mic, apoi se întoarce
pe partea cealaltă, cînd s-a rumenit.
Se răstoarnă pe un platou garnisit cu legume de sezon
sau castraveți murați.
Se servește caldă.




Omletă de Ciuperci




OMLETĂ DE CIUPERCI


Ingrediente

- 4 ouă crude
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de lapte dulce
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 150 - 200 g ciuperci

Mod de preparare


Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt, se
spală în mai multe ape, după care se taie felii subțiri.
Se pun într-o cratiță smălțuită, cu o lingură de unt și
se lasă să scadă.
Ciupercile se sărează și se piperează după gust.
Separat, se bat cele patru ouă cu 2 linguri de făină
și un pahar de lapte dulce.
Peste ouă se răstoarnă ciupercile bine scăzute, se mai
bate amestecul 1 minut și se răstoarnă totul într-o
tigaie cu ulei fierbinte.
Omleta se lasă să se prăjească la foc mic, apoi se întoarce
pe partea cealaltă, cînd s-a rumenit.
Se răstoarnă pe un platou garnisit cu legume de sezon
sau castraveți murați.
Se servește caldă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții