Omletă cu Cartofi





OMLETĂ CU CARTOFI

Video omletă cu ardei ceapă brînză și mezeluri
Ingrediente

- 6 ouă crude
- sare
- piper măcinat
- 1/2 kg cartofi
- 1 ceașcă de ulei
- 4 roșii
- 2 ardei
Video omletă cu ardei ceapă brînză și mezeluri


Mod de preparare


Se curăță cartofii, se spală și se dau pe răzătoarea mare.
Se spală în mai multe ape, se scurg în prosop curat și
se lasă deoparte.
Șase ouă se bat bine cu sare, piper măcinat și o ceașcă
de apă rece.
Cînd ouăle arată ca o spumă, se adaugă cartofi, se mai
bate amestecul un minut și se răstoarnă în tigaia cu ulei încins.
Omleta se întoarce cînd s-a rumenit pe o parte, trecînd-o
în altă tigaie.
Se face la foc mic.
Cînd s-a rumenit, se scoate pe un platou, se rulează, se
taie felii și se servește cu jumătăți de roșii sau de ardei gras.
Video omletă cu ardei ceapă brînză și mezeluri




Omletă cu Cartofi





OMLETĂ CU CARTOFI

Video omletă cu ardei ceapă brînză și mezeluri
Ingrediente

- 6 ouă crude
- sare
- piper măcinat
- 1/2 kg cartofi
- 1 ceașcă de ulei
- 4 roșii
- 2 ardei
Video omletă cu ardei ceapă brînză și mezeluri


Mod de preparare


Se curăță cartofii, se spală și se dau pe răzătoarea mare.
Se spală în mai multe ape, se scurg în prosop curat și
se lasă deoparte.
Șase ouă se bat bine cu sare, piper măcinat și o ceașcă
de apă rece.
Cînd ouăle arată ca o spumă, se adaugă cartofi, se mai
bate amestecul un minut și se răstoarnă în tigaia cu ulei încins.
Omleta se întoarce cînd s-a rumenit pe o parte, trecînd-o
în altă tigaie.
Se face la foc mic.
Cînd s-a rumenit, se scoate pe un platou, se rulează, se
taie felii și se servește cu jumătăți de roșii sau de ardei gras.
Video omletă cu ardei ceapă brînză și mezeluri




Ouă Umplute cu Pateu de Ficat sau Lebervușt




OUĂ UMPLUTE CU PATEU DE FICAT SAU LEVERVUȘT


Ingrediente


- 6 ouă fierte tari
- 100 g lebervușt sau pateu de ficat
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de muștar
- 1 salată verde
- măsline
- 1/2 lămîie



Mod de preparare


Se fierb ouăle, se decojesc și se taie în două pe lung.
Se scot gălbenușurile și se pun într-o farfurie adînă,
se amestecă cu pateu de ficat, cu muștarul și verdeața
tocată mărunt.
Amestecul se acrește cu cîteva picături de zeamă de
lămîie, se sărează și se piperează după gust.
Cu această pastă se umplu jumătățile de albuș, care se
pun de pe un platou ornat cu frunze de salată verde,
asortate cu jumătăți de măsline și felii subțiri de lămîie.
Ouăle se servesc în ziua în care au fost preparate.







Ouă Umplute cu Pateu de Ficat sau Lebervușt




OUĂ UMPLUTE CU PATEU DE FICAT SAU LEVERVUȘT


Ingrediente


- 6 ouă fierte tari
- 100 g lebervușt sau pateu de ficat
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de muștar
- 1 salată verde
- măsline
- 1/2 lămîie



Mod de preparare


Se fierb ouăle, se decojesc și se taie în două pe lung.
Se scot gălbenușurile și se pun într-o farfurie adînă,
se amestecă cu pateu de ficat, cu muștarul și verdeața
tocată mărunt.
Amestecul se acrește cu cîteva picături de zeamă de
lămîie, se sărează și se piperează după gust.
Cu această pastă se umplu jumătățile de albuș, care se
pun de pe un platou ornat cu frunze de salată verde,
asortate cu jumătăți de măsline și felii subțiri de lămîie.
Ouăle se servesc în ziua în care au fost preparate.







Postare

  ANPC Termeni și Condiții