Cuibușoare cu Pîine, ou și Șunculiță




CUIBUȘOARE CU PÎINE, OU ȘI ȘUNCULIȚĂ


Ingrediente


-Franzelă
- margarină
- cașcaval
- 6 ouă
- șunculiță ( caizer, bacon sau după preferințe cu ce doriți )
- sare
- piper măcinat
- ardei gras sau capia

Mod de preparare


Se unge o forma de brioșe cu margarină, se fărîmițează franzela
și se pune în forma de brioșe,  deasupra se pune cașcavalul ras.
Se pune șunculița, caizer sau bacon ( după preferință ),  roată
se pune cîte un ou deasupra, se pune cîte o felie de ardei gras
sau capia deasupra, se sărează și piperează după gust.
Se bagă la cuptor, la foc potrivit, și cînd este gata oul se scoate,
și se servește cald.
Se poate servi cu roșii și castraveți.

Poftă bună.





















Cuibușoare cu Pîine, ou și Șunculiță




CUIBUȘOARE CU PÎINE, OU ȘI ȘUNCULIȚĂ


Ingrediente


-Franzelă
- margarină
- cașcaval
- 6 ouă
- șunculiță ( caizer, bacon sau după preferințe cu ce doriți )
- sare
- piper măcinat
- ardei gras sau capia

Mod de preparare


Se unge o forma de brioșe cu margarină, se fărîmițează franzela
și se pune în forma de brioșe,  deasupra se pune cașcavalul ras.
Se pune șunculița, caizer sau bacon ( după preferință ),  roată
se pune cîte un ou deasupra, se pune cîte o felie de ardei gras
sau capia deasupra, se sărează și piperează după gust.
Se bagă la cuptor, la foc potrivit, și cînd este gata oul se scoate,
și se servește cald.
Se poate servi cu roșii și castraveți.

Poftă bună.





















Sufleu de Conopidă



SUFLEU DE CONOPIDĂ


Ingrediente

- 1 conopidă
- 4 ouă
- 200 g
- cațcaval
- 1 cană de lapte
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- sare

Mod de preparare


Conopida se desface în buchețele, se pun la fiert
în apă cu sare, care clocotește.
Se fierbe zece minute, după care se scoate și se
pune într-un vas adînc.
Separat se face pe foc un sos alb din unt, făină
și lapte.
Se înmoaie untul, se pune făina în ploaie, se
amestecă repede pentru omogenizare, se subțiază
cu lapte.
Sosul se sărează și, eventual, se piperează după gust.
Se trege cratița de pe foc cînd sosul arată ca o
smîntînă groasă, se amestecă repede gălbenușurile,
cașcavalul ras și se toarnă peste conopidă.
Se unge o formă cu unt, se răstoarnă compoziția în
ea, după ce s-au adăugat albușurile bătute spumă
tare și amestecul s-a omogenizat bine.
Forma se introduce în cuptorul cald, pentru o oră,
iar cînd sufleul s-a rumenit, se scoate și se servește imediat.






Sufleu de Conopidă



SUFLEU DE CONOPIDĂ


Ingrediente

- 1 conopidă
- 4 ouă
- 200 g
- cațcaval
- 1 cană de lapte
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- sare

Mod de preparare


Conopida se desface în buchețele, se pun la fiert
în apă cu sare, care clocotește.
Se fierbe zece minute, după care se scoate și se
pune într-un vas adînc.
Separat se face pe foc un sos alb din unt, făină
și lapte.
Se înmoaie untul, se pune făina în ploaie, se
amestecă repede pentru omogenizare, se subțiază
cu lapte.
Sosul se sărează și, eventual, se piperează după gust.
Se trege cratița de pe foc cînd sosul arată ca o
smîntînă groasă, se amestecă repede gălbenușurile,
cașcavalul ras și se toarnă peste conopidă.
Se unge o formă cu unt, se răstoarnă compoziția în
ea, după ce s-au adăugat albușurile bătute spumă
tare și amestecul s-a omogenizat bine.
Forma se introduce în cuptorul cald, pentru o oră,
iar cînd sufleul s-a rumenit, se scoate și se servește imediat.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții