Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sufleu de Conopidă
SUFLEU DE CONOPIDĂ
Ingrediente
- 1 conopidă
- 4 ouă
- 200 g
- cațcaval
- 1 cană de lapte
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- sare
Mod de preparare
Conopida se desface în buchețele, se pun la fiert
în apă cu sare, care clocotește.
Se fierbe zece minute, după care se scoate și se
pune într-un vas adînc.
Separat se face pe foc un sos alb din unt, făină
și lapte.
Se înmoaie untul, se pune făina în ploaie, se
amestecă repede pentru omogenizare, se subțiază
cu lapte.
Sosul se sărează și, eventual, se piperează după gust.
Se trege cratița de pe foc cînd sosul arată ca o
smîntînă groasă, se amestecă repede gălbenușurile,
cașcavalul ras și se toarnă peste conopidă.
Se unge o formă cu unt, se răstoarnă compoziția în
ea, după ce s-au adăugat albușurile bătute spumă
tare și amestecul s-a omogenizat bine.
Forma se introduce în cuptorul cald, pentru o oră,
iar cînd sufleul s-a rumenit, se scoate și se servește imediat.
Postare
ANPC Termeni și Condiții