Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Împăturată
ÎMPĂTURATĂ
Ingrediente
- Făină cît cuprinde
- Apă
- sare
- 2 - 3 linguri de ulei
- 2 - 3 linguri de zahăr
- untură
Mod de preparare
Se frămîntă aluatul din făină, apă, și ulei și zahăr.
După ce ați terminat de framîntat se dă aluatul
afară la rece o jumătate de oră.
Se ia o parte din aluat, și se întinde o foaie foarte
subțire ca pentru tăiței, se încinge bine untura, și
pe foaie întinsă ungeți cu untură, cu o lingură sau
o pensulă special pentru așa ceva.
După ce ați uns foaie cu untură, se ia de un capăt,
și se pune să acopere jumătate cealaltă de aluat,
și acum din nou ungeți partea de sus cu untură,
si faceți tot așa, pînă se termină foaia de aluat.
Se pune la frigider pentru o jumătate de oră.
Și repetați operațiunea pînă se termină tot aluatul.
După jumătatea de oră care a stat în frigider, se pune
într-o tavă rotundă sau cratiță, se pune hîrtie pentru
copt și se pune aluatul în cratiță, de grosimea 1 - 2 cm.
( dacă aveți cuptorul foarte bun, se pune un strat de zahăr
deasupra aluatului, dacă nu aveți cuptorul chiar bun,
sunteți nevoiți să faceți un sirop din apa cu zahăr și
ungeți cu acel sirop.)
Poftă bună
Postare
ANPC Termeni și Condiții

