Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Legume
BUDINCĂ DE LEGUME
Ingrediente
- 1 kg legume de sezon
- 1 cană de lapte dulce
- 2 linguri se smîntînă
- 2 ouă întregi
- 100 g cașcaval ras
- 3 linguri de unt
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Se aleg legume proaspete, se spală, se curăță și se pun la
fiert în apă caldă cu sare.
Cînd este gata, se scot, se scurg și se fărîmă bine cu o furculiță.
Se pun într-un castron adînc, se amestecă cu un sos alb
făcut din : două linguri de unt care se înmoaie într-o
cratiță pe foc mic, se adaugă două linguri de făină, se omogenizează
amestecul și se subțiază cu lapte dulce.
Sosul se fierbe cîteva minute, se răcește și se condimetează
cu sare și piper măcinat.
Cît mai este cald, sosul se îngroașă cu două gălbenușuri, apoi
se răstoarnă peste legume.
Amestecul se omogenizează și se subțiază cu două linguri de
smîntînă.
Se acoperă totul cu albușurile bătute spumă, se amestecă ușor
și se răstoarnă compoziția într-o formă unsă cu unt.
Se acoperă cu cașcaval ras și se rumenește în cuptorul cald
trei sferturi de oră.
Se servește caldă, cu smîntînă sau cu sos picant de roșii.
Budincă de Legume
BUDINCĂ DE LEGUME
Ingrediente
- 1 kg legume de sezon
- 1 cană de lapte dulce
- 2 linguri se smîntînă
- 2 ouă întregi
- 100 g cașcaval ras
- 3 linguri de unt
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Se aleg legume proaspete, se spală, se curăță și se pun la
fiert în apă caldă cu sare.
Cînd este gata, se scot, se scurg și se fărîmă bine cu o furculiță.
Se pun într-un castron adînc, se amestecă cu un sos alb
făcut din : două linguri de unt care se înmoaie într-o
cratiță pe foc mic, se adaugă două linguri de făină, se omogenizează
amestecul și se subțiază cu lapte dulce.
Sosul se fierbe cîteva minute, se răcește și se condimetează
cu sare și piper măcinat.
Cît mai este cald, sosul se îngroașă cu două gălbenușuri, apoi
se răstoarnă peste legume.
Amestecul se omogenizează și se subțiază cu două linguri de
smîntînă.
Se acoperă totul cu albușurile bătute spumă, se amestecă ușor
și se răstoarnă compoziția într-o formă unsă cu unt.
Se acoperă cu cașcaval ras și se rumenește în cuptorul cald
trei sferturi de oră.
Se servește caldă, cu smîntînă sau cu sos picant de roșii.
Budincă de Franzelă cu Ficat
BUDINCĂ DE FRANZELĂ CU FICAT
Ingrediete
- 1/2 franzelă
- 1/2 l supă de carne
- 200 g ficat de pasăre
- 2 linguri de unt
- 2 ouă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Se taie franzela felii și se pun să se înmoaie în supa
de pasăre.
Se sfărîmă bine franzela după ce s-a scurs, se pune
într-o farfurie adîncă și se amestecă cu ficatul de
pasăre, fiert și dat prin mașina de tocat.
La amestec se adaugă cele două gălbenușuri, verdeață
tocată și jumătate din cantitatea de unt.
Se sărează și se piperează după gust, se adaugă
albușurile bătute spumă și se răstoarnă compoziția
într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Se introduce forma în cuptorul încins, se coace trei sferturi
de oră la foc potrivit și se scoate cînd s-a rumenit ușor.
Budinca se servește caldă.
Budincă de Franzelă cu Ficat
BUDINCĂ DE FRANZELĂ CU FICAT
Ingrediete
- 1/2 franzelă
- 1/2 l supă de carne
- 200 g ficat de pasăre
- 2 linguri de unt
- 2 ouă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Se taie franzela felii și se pun să se înmoaie în supa
de pasăre.
Se sfărîmă bine franzela după ce s-a scurs, se pune
într-o farfurie adîncă și se amestecă cu ficatul de
pasăre, fiert și dat prin mașina de tocat.
La amestec se adaugă cele două gălbenușuri, verdeață
tocată și jumătate din cantitatea de unt.
Se sărează și se piperează după gust, se adaugă
albușurile bătute spumă și se răstoarnă compoziția
într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Se introduce forma în cuptorul încins, se coace trei sferturi
de oră la foc potrivit și se scoate cînd s-a rumenit ușor.
Budinca se servește caldă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții