Budincă Picantă




BUDINCĂ PICANTĂ


Ingrediente

- 1 kg cartofi fierți în coajă
- 2 linguri de unt
- 5 - 6 căței de usturoi
- 200 g telemea
- verdeață tocată fin
- sare
- 1 cană de smîntînă
- 3 ouă fierte tari
- piper măcinat


Mod de preparare


Se curăță cartofi de coajă, se taie felii groase și se
așază într-o formă unsă cu unt.
Se stropesc cu ulei cît sînt calzi și se asortează cu
usturoi tăiat felii subțiri, brînză telemea și feliuțe
de ou fiert tare.
Se termină cu felii de cartofi, se acoperă cu o cană
de smîntînă sărată și piperată după gust.
Verdeața tocată se pune în strat subțire, alături de
usturoi și ouă.
Forma se introduce în cuptorul încălzit și se ține
trei sferturi de oră, după care se scoate și se lasă
budinca să se răcească.
Se servește tăiată felii groase, cu salată de sezon.




Budincă Picantă




BUDINCĂ PICANTĂ


Ingrediente

- 1 kg cartofi fierți în coajă
- 2 linguri de unt
- 5 - 6 căței de usturoi
- 200 g telemea
- verdeață tocată fin
- sare
- 1 cană de smîntînă
- 3 ouă fierte tari
- piper măcinat


Mod de preparare


Se curăță cartofi de coajă, se taie felii groase și se
așază într-o formă unsă cu unt.
Se stropesc cu ulei cît sînt calzi și se asortează cu
usturoi tăiat felii subțiri, brînză telemea și feliuțe
de ou fiert tare.
Se termină cu felii de cartofi, se acoperă cu o cană
de smîntînă sărată și piperată după gust.
Verdeața tocată se pune în strat subțire, alături de
usturoi și ouă.
Forma se introduce în cuptorul încălzit și se ține
trei sferturi de oră, după care se scoate și se lasă
budinca să se răcească.
Se servește tăiată felii groase, cu salată de sezon.




Budincă de Pîine



BUDINCĂ DE PÎINE


Ingrediente

- 1 franzelă
- 4 ouă
- 2 linguri de unt
- 1/2 l lapte dulce
- sare
- 2 linguri de pesmet
- 250 g telemea



Mod de preparare


Se unge o formă cu o lingură de unt, se tapetează
cu pesmet și se așază în formă felii de franzelă
tăiate subțiri.
Se pune numai jumătate din franzelă, apoi se acoperă
cu o cană de lapte dulce în care s-au bătut bine gălbenușurile.
Se pun restul feliilor, se acoperă cu 250 g brînză
telemea dată pe răzătoare, restul de lapte și albușurile
bătute spumă.
Deasupra budincii se pune o lingură de unt și se acoperă
forma cu un capac.
Se fierbe o oră la bain-marie, după care se lasă să se
răcească și se taie felii groase.
Budinca se servește caldă, lîngă legume sote.






Budincă de Pîine



BUDINCĂ DE PÎINE


Ingrediente

- 1 franzelă
- 4 ouă
- 2 linguri de unt
- 1/2 l lapte dulce
- sare
- 2 linguri de pesmet
- 250 g telemea



Mod de preparare


Se unge o formă cu o lingură de unt, se tapetează
cu pesmet și se așază în formă felii de franzelă
tăiate subțiri.
Se pune numai jumătate din franzelă, apoi se acoperă
cu o cană de lapte dulce în care s-au bătut bine gălbenușurile.
Se pun restul feliilor, se acoperă cu 250 g brînză
telemea dată pe răzătoare, restul de lapte și albușurile
bătute spumă.
Deasupra budincii se pune o lingură de unt și se acoperă
forma cu un capac.
Se fierbe o oră la bain-marie, după care se lasă să se
răcească și se taie felii groase.
Budinca se servește caldă, lîngă legume sote.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții