Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Pîine
BUDINCĂ DE PÎINE
Ingrediente
- 1 franzelă
- 4 ouă
- 2 linguri de unt
- 1/2 l lapte dulce
- sare
- 2 linguri de pesmet
- 250 g telemea
Mod de preparare
Se unge o formă cu o lingură de unt, se tapetează
cu pesmet și se așază în formă felii de franzelă
tăiate subțiri.
Se pune numai jumătate din franzelă, apoi se acoperă
cu o cană de lapte dulce în care s-au bătut bine gălbenușurile.
Se pun restul feliilor, se acoperă cu 250 g brînză
telemea dată pe răzătoare, restul de lapte și albușurile
bătute spumă.
Deasupra budincii se pune o lingură de unt și se acoperă
forma cu un capac.
Se fierbe o oră la bain-marie, după care se lasă să se
răcească și se taie felii groase.
Budinca se servește caldă, lîngă legume sote.
Postare
ANPC Termeni și Condiții