Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Clătite
BUDINCĂ DE CLĂTITE
Ingrediente
- 10 linguri de făină
- 1 cană de lapte
- 1 ou
- un praf de sare ( pentru clătite )
- 250 g brînză de vaci
- 2 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 2 linguri de smîntînă
- 1/2 lămîie
- lingură de rom
Mod de preparare
Se sparge oul într-o farfurie adîncă și se adaugă făină
în ploaie, amestecînd în continuu.
Se subțiază amestecul cu lapte și se obține un aluat
din care se fac zece clătite.
Umplutura se pregătește astfel : se freacă 250 g brînză
de vaci cu zahărul tos, ouăle bătute bine, coaja și zeama
de lămîie și smîntînă.
Se unge o cratiță înaltă cu unt, se pune o clătită pe fundul
cratiței, se acoperă cu un strat subțire de compoziție din
brînză de vaci, se pune altă clătită și se continuă operația
pînă cînd se termină toate clătitele.
Se introduce forma în cuptorul bine încălzit și se coace budinca
o jumătate de oră, la foc potrivit.
Se scoate și se taie felii în rază, atunci cînd budinca s-a răcit ușor.
Se servește caldă, stropită cu rom.
Postare
ANPC Termeni și Condiții