Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Clătite Provensale
CLĂTITE PROVENSALE
Ingrediente
- 200 g friptură de porc
- 200 g ficat de pasăre
- 2 linguri de verdeață tocată
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
- 6 - 8 clătite pregătite din : 1 ou, 1 cană de făină, 1 cană de lapte și sare.
Mod de preparare
Se toacă carnea cu un cuțit ascuțit și se amestecă cu
ficatul de pasăre fiert înainte și tocat mărunt.
Amestecul se leagă cu un ou crud, se sărează și
se piperează după gust, se colorează cu verdeață tocată
fin și se umplu clătitele.
Dintr-un ou crud, șase linguri de făină cernută proaspăt
și o cană de lapte, se fac clătite într-o tigaie unsă cu ulei,
se scot pe o farfurie și se umplu cu amestecul de carne.
Clătitele se rulează și se pun într-o formă unsă din belșug
cu ulei sau cu unt.
Se introduce forma în cuptor, se aprinde focul și se
lasă jumătate de oră la foc viu.
Clătitele se acoperă cu un sos alb picant sau sos de roșii.
Se scot cînd s-au rumenit puțin și se servesc fierbinți.
Clătite Provensale
CLĂTITE PROVENSALE
Ingrediente
- 200 g friptură de porc
- 200 g ficat de pasăre
- 2 linguri de verdeață tocată
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
- 6 - 8 clătite pregătite din : 1 ou, 1 cană de făină, 1 cană de lapte și sare.
Mod de preparare
Se toacă carnea cu un cuțit ascuțit și se amestecă cu
ficatul de pasăre fiert înainte și tocat mărunt.
Amestecul se leagă cu un ou crud, se sărează și
se piperează după gust, se colorează cu verdeață tocată
fin și se umplu clătitele.
Dintr-un ou crud, șase linguri de făină cernută proaspăt
și o cană de lapte, se fac clătite într-o tigaie unsă cu ulei,
se scot pe o farfurie și se umplu cu amestecul de carne.
Clătitele se rulează și se pun într-o formă unsă din belșug
cu ulei sau cu unt.
Se introduce forma în cuptor, se aprinde focul și se
lasă jumătate de oră la foc viu.
Clătitele se acoperă cu un sos alb picant sau sos de roșii.
Se scot cînd s-au rumenit puțin și se servesc fierbinți.
Clătite Picante cu Pește
CLĂTITE PICANTE CU PEȘTE
Ingrediente
- 1 scrumbie
- 10 g cașcaval
- 2 ouă fierte tari
- 6 - 8 clătite
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de lapte dulce
Mod de preparare
Se curăță peștele de oase, se trece prin mașina de tocat, se pune
într-o farfurie adîncă și se amestecă cu 100 g cașcaval sau
șvaițer ras, piper, verdeață tocată și o lingură de unt.
Se toacă ouăle mărunt și se pun peste amestec, se leagă cu
miezul de la o felie de pîine înmuiat în lapte dulce, apoi se umplu
clătitele care se rulează și se pun într-o formă unsă cu ulei ;
se acoperă cu restul de lapte dulce și se introduce forma în
cuptorul cald pentru o jumătate de oră.
Se servesc fierbinți, lîngă roșii întregi sau castraveți murați în oțet.
Clătite Picante cu Pește
CLĂTITE PICANTE CU PEȘTE
Ingrediente
- 1 scrumbie
- 10 g cașcaval
- 2 ouă fierte tari
- 6 - 8 clătite
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de lapte dulce
Mod de preparare
Se curăță peștele de oase, se trece prin mașina de tocat, se pune
într-o farfurie adîncă și se amestecă cu 100 g cașcaval sau
șvaițer ras, piper, verdeață tocată și o lingură de unt.
Se toacă ouăle mărunt și se pun peste amestec, se leagă cu
miezul de la o felie de pîine înmuiat în lapte dulce, apoi se umplu
clătitele care se rulează și se pun într-o formă unsă cu ulei ;
se acoperă cu restul de lapte dulce și se introduce forma în
cuptorul cald pentru o jumătate de oră.
Se servesc fierbinți, lîngă roșii întregi sau castraveți murați în oțet.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții