Împăturată




ÎMPĂTURATĂ


Ingrediente

- Făină cît cuprinde
- Apă
- sare
- 2 - 3 linguri de ulei
- 2 - 3 linguri de zahăr
- untură

Mod de preparare

Se frămîntă aluatul din făină, apă, și ulei și zahăr.
După ce ați terminat de framîntat se dă aluatul
afară la rece o jumătate de oră.
Se ia o parte din aluat, și se întinde o foaie foarte
subțire ca pentru tăiței, se încinge bine untura, și
pe foaie întinsă ungeți cu untură, cu o lingură sau
o pensulă special pentru așa ceva.
După ce ați uns foaie cu untură, se ia de un capăt,
și se pune să acopere jumătate cealaltă de aluat,
și acum din nou ungeți partea de sus cu untură,
si faceți tot așa, pînă se termină foaia de aluat.
Se pune la frigider pentru o jumătate de oră.
Și repetați operațiunea pînă se termină tot aluatul.
După jumătatea de oră care a stat în frigider, se pune
într-o tavă rotundă sau cratiță, se pune hîrtie pentru
copt și se pune aluatul în cratiță, de grosimea 1 - 2 cm.
( dacă aveți cuptorul foarte bun, se pune un strat de zahăr
deasupra aluatului, dacă nu aveți cuptorul chiar bun,
sunteți nevoiți să faceți un sirop din apa cu zahăr și
ungeți cu acel sirop.)

Poftă bună 











Împăturată




ÎMPĂTURATĂ


Ingrediente

- Făină cît cuprinde
- Apă
- sare
- 2 - 3 linguri de ulei
- 2 - 3 linguri de zahăr
- untură

Mod de preparare

Se frămîntă aluatul din făină, apă, și ulei și zahăr.
După ce ați terminat de framîntat se dă aluatul
afară la rece o jumătate de oră.
Se ia o parte din aluat, și se întinde o foaie foarte
subțire ca pentru tăiței, se încinge bine untura, și
pe foaie întinsă ungeți cu untură, cu o lingură sau
o pensulă special pentru așa ceva.
După ce ați uns foaie cu untură, se ia de un capăt,
și se pune să acopere jumătate cealaltă de aluat,
și acum din nou ungeți partea de sus cu untură,
si faceți tot așa, pînă se termină foaia de aluat.
Se pune la frigider pentru o jumătate de oră.
Și repetați operațiunea pînă se termină tot aluatul.
După jumătatea de oră care a stat în frigider, se pune
într-o tavă rotundă sau cratiță, se pune hîrtie pentru
copt și se pune aluatul în cratiță, de grosimea 1 - 2 cm.
( dacă aveți cuptorul foarte bun, se pune un strat de zahăr
deasupra aluatului, dacă nu aveți cuptorul chiar bun,
sunteți nevoiți să faceți un sirop din apa cu zahăr și
ungeți cu acel sirop.)

Poftă bună 











Colțunași cu Magium și Pesmet




COLȚUNAȘI CU MAGIUM ȘI PESMET


Ingrediente


- 100 g de magium de prune sau marmeladă de caise
- 6 linguri de zahăr
- 1/2 kg de pesmet cernut
- 1 linguriță de rom
- 5 nuci
- aluat de colțunași dintr-un ou



Mod de preparare

Se întinde aluatul ( vezi rețeta anterioară ), se taie în pătrate
cu latura de 4 cm, se pune umplutură pe un colț și se
lipesc în triunghi.
Umplutura se face din magium de prune sau marmeladă de
caise în amestec cu nuci tocate și rom.
După ce colțunașii au fiert, se scot și se dau prin pesmet
prăjit în amestec cu zahăr tos.
Pesmetul se cerne proaspăt, se pune într-o tigaie unsă cu ulei
și se rumenește pe foc mic, amestecînd mereu ca să nu se ardă.
La urmă, cînd pesmetul și-a schimbat culoarea, se adaugă zahărul
și se amestecă.
Se trec colțunașii prin pesmet și se servesc calzi.





Colțunași cu Magium și Pesmet




COLȚUNAȘI CU MAGIUM ȘI PESMET


Ingrediente


- 100 g de magium de prune sau marmeladă de caise
- 6 linguri de zahăr
- 1/2 kg de pesmet cernut
- 1 linguriță de rom
- 5 nuci
- aluat de colțunași dintr-un ou



Mod de preparare

Se întinde aluatul ( vezi rețeta anterioară ), se taie în pătrate
cu latura de 4 cm, se pune umplutură pe un colț și se
lipesc în triunghi.
Umplutura se face din magium de prune sau marmeladă de
caise în amestec cu nuci tocate și rom.
După ce colțunașii au fiert, se scot și se dau prin pesmet
prăjit în amestec cu zahăr tos.
Pesmetul se cerne proaspăt, se pune într-o tigaie unsă cu ulei
și se rumenește pe foc mic, amestecînd mereu ca să nu se ardă.
La urmă, cînd pesmetul și-a schimbat culoarea, se adaugă zahărul
și se amestecă.
Se trec colțunașii prin pesmet și se servesc calzi.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții