Clătite cu Smîntînă




CLĂTITE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 ou
- 10 linguri de făină
- 1/2 lapte dulce
- 1 pahar de apă rece
- sare
- 3 linguri de ulei
- 1 cană de smîntînă
- 1 pahar de marmeladă
- 3 linguri zahăr farin


Mod de preparare


Se spală oul, se sparge într-un vas adînc, se adaugă
fîina în ploaie, se amestecă bine și se subțiază cu lapte.
Cînd se termină laptele, se pune apa rece, se omogenizează
și se lasă aluatul la rece.
Se fac clătite prăjite în ulei și se așază pe o farfurie întinsă
cînd sînt gata.
Se unge fiecare clătită cu marmeladă de caise sau de prune,
se rulează și se acoperă cu smîntînă.
Se servesc imediat.
După gust, clătitele se pot îndulci cu zahăr farin, pudrat
peste smîntînă.





Clătite cu Smîntînă




CLĂTITE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 ou
- 10 linguri de făină
- 1/2 lapte dulce
- 1 pahar de apă rece
- sare
- 3 linguri de ulei
- 1 cană de smîntînă
- 1 pahar de marmeladă
- 3 linguri zahăr farin


Mod de preparare


Se spală oul, se sparge într-un vas adînc, se adaugă
fîina în ploaie, se amestecă bine și se subțiază cu lapte.
Cînd se termină laptele, se pune apa rece, se omogenizează
și se lasă aluatul la rece.
Se fac clătite prăjite în ulei și se așază pe o farfurie întinsă
cînd sînt gata.
Se unge fiecare clătită cu marmeladă de caise sau de prune,
se rulează și se acoperă cu smîntînă.
Se servesc imediat.
După gust, clătitele se pot îndulci cu zahăr farin, pudrat
peste smîntînă.





Clătite Poloneze




CLĂTITE POLONEZE


Ingrediente

- 250 g brînză dulce de vaci
- 2 linguri de zahăr tos
- 100 ml smîntînă
- 1 pahar de marmeladă de caise sau de prune
- 1 ou
- 10 linguri de făină
- ulei
- sare
- rom
- 3/4 lapte dulce



Mod de preparare

Se fac clătitele ca în rețeta aceasta, se scot pe o farfurie și se
ung cu marmeladă de fructe parfumată cu o lingură de rom.
Clătitele astfel pregătite se rulează și se pun într-o formă unsă
cu unt sau ulei.
Se presară printre ele brînză de vaci în amestec cu zahăr tos, se
acoperă cu smîntînă și se introduce forma în cuptorul cald
pentru un sfert de oră.
Se scot și se servesc calde, presărate cu zahăr farin.



Clătite Poloneze




CLĂTITE POLONEZE


Ingrediente

- 250 g brînză dulce de vaci
- 2 linguri de zahăr tos
- 100 ml smîntînă
- 1 pahar de marmeladă de caise sau de prune
- 1 ou
- 10 linguri de făină
- ulei
- sare
- rom
- 3/4 lapte dulce



Mod de preparare

Se fac clătitele ca în rețeta aceasta, se scot pe o farfurie și se
ung cu marmeladă de fructe parfumată cu o lingură de rom.
Clătitele astfel pregătite se rulează și se pun într-o formă unsă
cu unt sau ulei.
Se presară printre ele brînză de vaci în amestec cu zahăr tos, se
acoperă cu smîntînă și se introduce forma în cuptorul cald
pentru un sfert de oră.
Se scot și se servesc calde, presărate cu zahăr farin.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții