Clătite Picante



CLĂTITE PICANTE


Ingrediente

-  6 - 8 clătite
- 300 salam
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare

Se trece salamul prin mașina de tocat, se amestecă
cu o ceapă tocată fin și cu usturoi, apoi se călește
amestecul în ulei.
Se ia cratița de pe foc atunci cînd amestecul s-a
rumenit, apoi se amestecul cu un ou întreg și se
omogenizează.
Se umplu clătitele cu amestecul obținut, se pun într-o
formă unsă și se țin în cuptorul cald, o jumătate de oră.
Se scot și se servesc fiebinți, alături de castraveți în
oțet sau legume de sezon întregi.





Clătite Picante



CLĂTITE PICANTE


Ingrediente

-  6 - 8 clătite
- 300 salam
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare

Se trece salamul prin mașina de tocat, se amestecă
cu o ceapă tocată fin și cu usturoi, apoi se călește
amestecul în ulei.
Se ia cratița de pe foc atunci cînd amestecul s-a
rumenit, apoi se amestecul cu un ou întreg și se
omogenizează.
Se umplu clătitele cu amestecul obținut, se pun într-o
formă unsă și se țin în cuptorul cald, o jumătate de oră.
Se scot și se servesc fiebinți, alături de castraveți în
oțet sau legume de sezon întregi.





Clătite Umplute cu Carne



CLĂTITE UMPLUTE CU CARNE

Ingrediente

- 10 clătite pregătite ca în rețeta anterioară
- 250 g carne tocată
- 1 ceapă
- 3 linguri de ulei
- sare
- 1 linguriță de mentă pisată
- 1 cană suc de roșii
- ou



Mod de preparare


Se călește carnea împreună cu ceapa într-un vas emailat
în care s-au pus trei linguri de ulei.
Cînd carnea nu mai are sos deloc, se ia cratița de pe foc,
se sărează, se piperează și se leagă amestecul cu un ou
crud.
În loc de piper măcinat se poate folosi mentă pisată bine,
care dă gust amestecului și-i dă aromă plăcută.
Cu amestecul de carne se umplu clătitele care se rulează
și se pun într-o formă unsă cu ulei, se acoperă cu sos de
roșii picant sau îndulcit, după gust, se ține forma în cuptorul
cald o jumătate de oră.
Se scot și se servesc calde.





Clătite Umplute cu Carne



CLĂTITE UMPLUTE CU CARNE

Ingrediente

- 10 clătite pregătite ca în rețeta anterioară
- 250 g carne tocată
- 1 ceapă
- 3 linguri de ulei
- sare
- 1 linguriță de mentă pisată
- 1 cană suc de roșii
- ou



Mod de preparare


Se călește carnea împreună cu ceapa într-un vas emailat
în care s-au pus trei linguri de ulei.
Cînd carnea nu mai are sos deloc, se ia cratița de pe foc,
se sărează, se piperează și se leagă amestecul cu un ou
crud.
În loc de piper măcinat se poate folosi mentă pisată bine,
care dă gust amestecului și-i dă aromă plăcută.
Cu amestecul de carne se umplu clătitele care se rulează
și se pun într-o formă unsă cu ulei, se acoperă cu sos de
roșii picant sau îndulcit, după gust, se ține forma în cuptorul
cald o jumătate de oră.
Se scot și se servesc calde.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții