Macaroane




MACAROANE


Ingrediente

- 1/2 făină
- 3 ouă
- sare
- 1/2 pahar apă



Mod de preparare


Se cerne făina, se spală ouăle, și se sparg peste făină.
Aluatul se sărează puțin, apoi se frămîntă pe planșetă
sau într-o farfurie adîncă, adăugînd apa necesară.
Se frămîntă pînă cînd aluatul se desprinde de pe mînă,
apoi se împarte în mai multe bucăți mici, se presară
făină pe planșetă și se întind foi subțiri.
Se presară făină peste fiecare foaie, se rulează de la cele
două capete spre mijloc, după care se taie rulouri lungi
de 10 - 15 cm.
Se despart macaroanele, se lasă pe planșetă să se usuce,
după care se pun la fiert în apă care clocotește, cu un praf
de sare.
Se scurg după ce au fiert și se prepară diferite feluri de mîncare.




Macaroane




MACAROANE


Ingrediente

- 1/2 făină
- 3 ouă
- sare
- 1/2 pahar apă



Mod de preparare


Se cerne făina, se spală ouăle, și se sparg peste făină.
Aluatul se sărează puțin, apoi se frămîntă pe planșetă
sau într-o farfurie adîncă, adăugînd apa necesară.
Se frămîntă pînă cînd aluatul se desprinde de pe mînă,
apoi se împarte în mai multe bucăți mici, se presară
făină pe planșetă și se întind foi subțiri.
Se presară făină peste fiecare foaie, se rulează de la cele
două capete spre mijloc, după care se taie rulouri lungi
de 10 - 15 cm.
Se despart macaroanele, se lasă pe planșetă să se usuce,
după care se pun la fiert în apă care clocotește, cu un praf
de sare.
Se scurg după ce au fiert și se prepară diferite feluri de mîncare.




Iofcale



IOFCALE


Ingrediente

- 1/2 făină
- sare
- 3 ouă
- 3 jumătăți de coajă de ou cu apă



Mod de preparare



Se cerne făina și se pune într-un castron cu un praf de sare.
Se spală ouăle, se sparg peste făină, se adaugă apoi trei
jumătăți de coajă de ou pline cu apă și se frămîntă un aluat tare.
Se frămîntă un sfert de oră, în așa fel ca, atunci cînd este
gata, aluatul să nu se lipească de planșetă sau de mînă.
Se taie aluatul în mai multe părți, se întinde o foaie subțire
pe o planșetă de scîndură geluită, se lasă să se usuce un sfert
de oră, după care se taie romburi cu latura de 3 cm și se lasă
în continuare pe planșetă.
Cînd s-au uscat, se pun să fiarbă în apă care clocotește, se
amestecă ușor în vasul cu apă, se scot după zece minute și
se pregătesc.





Iofcale



IOFCALE


Ingrediente

- 1/2 făină
- sare
- 3 ouă
- 3 jumătăți de coajă de ou cu apă



Mod de preparare



Se cerne făina și se pune într-un castron cu un praf de sare.
Se spală ouăle, se sparg peste făină, se adaugă apoi trei
jumătăți de coajă de ou pline cu apă și se frămîntă un aluat tare.
Se frămîntă un sfert de oră, în așa fel ca, atunci cînd este
gata, aluatul să nu se lipească de planșetă sau de mînă.
Se taie aluatul în mai multe părți, se întinde o foaie subțire
pe o planșetă de scîndură geluită, se lasă să se usuce un sfert
de oră, după care se taie romburi cu latura de 3 cm și se lasă
în continuare pe planșetă.
Cînd s-au uscat, se pun să fiarbă în apă care clocotește, se
amestecă ușor în vasul cu apă, se scot după zece minute și
se pregătesc.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții