Iofcale cu Brînză




IOFCALE CU BRÎNZĂ

Ingrediente

- 500 g iofcale
- 250 g brînză de burduf în amestec cu brînză de vacă
- 75 unt
- sare



Mod de preparare

Iofcalele preparate după rețeta se usucă  se usucă cel puțin o oră,
apoi se fierb în apă care clocotește, se scot după 20 de minute,
se scurg și se clătesc cu apă rece.
Se pun într-o formă unsă cu două linguri de unt, după ce s-au
amestecat cu brînză de burduf în combinație cu brînză de vacă
și o lingură de unt.
Forma se ține la cuptor o jumătate de oră, la foc potrivit și se
rumenesc ușor.
Se servesc calde.





Iofcale cu Brînză




IOFCALE CU BRÎNZĂ

Ingrediente

- 500 g iofcale
- 250 g brînză de burduf în amestec cu brînză de vacă
- 75 unt
- sare



Mod de preparare

Iofcalele preparate după rețeta se usucă  se usucă cel puțin o oră,
apoi se fierb în apă care clocotește, se scot după 20 de minute,
se scurg și se clătesc cu apă rece.
Se pun într-o formă unsă cu două linguri de unt, după ce s-au
amestecat cu brînză de burduf în combinație cu brînză de vacă
și o lingură de unt.
Forma se ține la cuptor o jumătate de oră, la foc potrivit și se
rumenesc ușor.
Se servesc calde.





Tăiței




TĂIȚEI


Ingrediente

-  1/2 kg făină
- 3 ouă
- sare
- 1/2 pahar cu apă


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune în mijlocul unei  planșete, se spală
ouăle, se sparge peste făină, se adună cu mîna făina spre mijloc
și se amestecă, după care se pune apa și sarea.
Se frămîntă un aluat vîrtos, care se desprinde ușor de pe mînă
atunci cînd este gata.
Se presară planșeta cu făină, se desparte aluatul în mai multe
părți și din fiecare parte se întinde o foaie subțire.
Foaia de aluat se presară cu făină, apoi se taie cu un cuțit
ascuțit și trecut prin flacără, bucăți subțiri de 1/4 cm, lungi de 3 - 4 cm.
Tăițeii se lasă să se usuce pe planșetă, apoi se pot păstra în pungi
de hîrtie sau de pînză.
Se folosesc la borșuri și ciorbe, dar ți în alte combinații.





Tăiței




TĂIȚEI


Ingrediente

-  1/2 kg făină
- 3 ouă
- sare
- 1/2 pahar cu apă


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune în mijlocul unei  planșete, se spală
ouăle, se sparge peste făină, se adună cu mîna făina spre mijloc
și se amestecă, după care se pune apa și sarea.
Se frămîntă un aluat vîrtos, care se desprinde ușor de pe mînă
atunci cînd este gata.
Se presară planșeta cu făină, se desparte aluatul în mai multe
părți și din fiecare parte se întinde o foaie subțire.
Foaia de aluat se presară cu făină, apoi se taie cu un cuțit
ascuțit și trecut prin flacără, bucăți subțiri de 1/4 cm, lungi de 3 - 4 cm.
Tăițeii se lasă să se usuce pe planșetă, apoi se pot păstra în pungi
de hîrtie sau de pînză.
Se folosesc la borșuri și ciorbe, dar ți în alte combinații.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții