Tăiței cu Brînză



TĂIȚEI CU BRÎNZĂ


Ingrediente

- 250 g de tăiței de casă
- 300 g de brînză sărată
- 4 linguri de zahăr
- 3 ouă
- zahăr vanilat
- 3 linguri de unt


Mod de preparare


Tăițeii se fierb jumătate de oră în apă cu sare, se
spală cu apă rece, și se scurg.
Se amestecă cu brînză dată pe răzătoare.
Se bat spumă ouăle, se pun peste tăiței, se
omogenizează amestecul lucrînd cu o furculiță
de jos în sus, apoi se răstoarnă într-o fotmă
unsă cu unt.
Ouăle se bat cu zahărul necesar și cu puțin
zahăr vanilat.
Se păstrează o linguriță de unt, care se pune peste
tăiței cînd se introduce forma în cuptor.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră, apoi se
lasă în formă și se servesc calzi sau reci, ca desert.






Tăiței cu Brînză



TĂIȚEI CU BRÎNZĂ


Ingrediente

- 250 g de tăiței de casă
- 300 g de brînză sărată
- 4 linguri de zahăr
- 3 ouă
- zahăr vanilat
- 3 linguri de unt


Mod de preparare


Tăițeii se fierb jumătate de oră în apă cu sare, se
spală cu apă rece, și se scurg.
Se amestecă cu brînză dată pe răzătoare.
Se bat spumă ouăle, se pun peste tăiței, se
omogenizează amestecul lucrînd cu o furculiță
de jos în sus, apoi se răstoarnă într-o fotmă
unsă cu unt.
Ouăle se bat cu zahărul necesar și cu puțin
zahăr vanilat.
Se păstrează o linguriță de unt, care se pune peste
tăiței cînd se introduce forma în cuptor.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră, apoi se
lasă în formă și se servesc calzi sau reci, ca desert.






Tăiței Picanți, cu Șuncă și Ciuperci




TĂIȚEI PICANȚI, CU ȘUNCĂ ȘI CIUPERCI


Ingrediente

- 300 g tăiței
- 100 g șuncă slabă
- 1 pahar sos de roșii
- sare
- cimbru
- 100 g ciuperci
- 100 g cașcaval ras
- 50 g unt
- piper măcinat


Mod de preparare


Se fierb tăițeii o jumătate de oră, se spală cu apă rece
și se scurg.
Separat se pregătesc ciupercile : se spală în mai multe
ape reci, se taie felii subțiri și se pun să scadă pe foc mic,
cu cratița acoperită.
Tăițeii se amestecă cu șunca tăiată fășii subțiri și cu
cașcavalul dat pe răzătoare.
Amestecul se colorează cu un pahar de sos de roșii puțin
pipărat.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt, se pun
tăițeii în formă, se parfumează cu cimbru și se introduce
forma la cuptor.
După 20 de minute, se scoate forma din cuptor, se adaugă
ciupercile sărate și piperate, după gust, și se mai lasă în
cuptor încă 20 de minute.
Se scoate forma cînd tăițeii s-au rumenit ușor și se lasă
să se răcească puțin în formă.
Se servesc calzi.





Tăiței Picanți, cu Șuncă și Ciuperci




TĂIȚEI PICANȚI, CU ȘUNCĂ ȘI CIUPERCI


Ingrediente

- 300 g tăiței
- 100 g șuncă slabă
- 1 pahar sos de roșii
- sare
- cimbru
- 100 g ciuperci
- 100 g cașcaval ras
- 50 g unt
- piper măcinat


Mod de preparare


Se fierb tăițeii o jumătate de oră, se spală cu apă rece
și se scurg.
Separat se pregătesc ciupercile : se spală în mai multe
ape reci, se taie felii subțiri și se pun să scadă pe foc mic,
cu cratița acoperită.
Tăițeii se amestecă cu șunca tăiată fășii subțiri și cu
cașcavalul dat pe răzătoare.
Amestecul se colorează cu un pahar de sos de roșii puțin
pipărat.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt, se pun
tăițeii în formă, se parfumează cu cimbru și se introduce
forma la cuptor.
După 20 de minute, se scoate forma din cuptor, se adaugă
ciupercile sărate și piperate, după gust, și se mai lasă în
cuptor încă 20 de minute.
Se scoate forma cînd tăițeii s-au rumenit ușor și se lasă
să se răcească puțin în formă.
Se servesc calzi.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții