Găluște de Griș cu Lapte




GĂLUȘTE DE GRIȘ CU LAPTE


Ingrediente

- 2 ouă
- 6-7 linguri de griș proaspăt
- 1 litru lapte dulce nefiert
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriță de sare
- vanilie



Mod de preparare


Se pune laptele să fiarbă într-un vas adînc, în care se
pun găluștele pregătite din ouă bătute spumă împreună
cu grișul pus în ploaie.
Cînd se pun găluștele peste lapte, acesta nu trebuie să
clocotească, ci numai să stea pe plită, la foc mic.
Se fierb acoperit o jumătate de oră, împreună cu sarea
și zahărul.
Cînd găluștele au fiert, se parfumează laptele cu vanilie
și se ia vasul de pe foc.
Se servesc ca desert, după ce s-au răcit puțin.






Găluște de Griș cu Lapte




GĂLUȘTE DE GRIȘ CU LAPTE


Ingrediente

- 2 ouă
- 6-7 linguri de griș proaspăt
- 1 litru lapte dulce nefiert
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriță de sare
- vanilie



Mod de preparare


Se pune laptele să fiarbă într-un vas adînc, în care se
pun găluștele pregătite din ouă bătute spumă împreună
cu grișul pus în ploaie.
Cînd se pun găluștele peste lapte, acesta nu trebuie să
clocotească, ci numai să stea pe plită, la foc mic.
Se fierb acoperit o jumătate de oră, împreună cu sarea
și zahărul.
Cînd găluștele au fiert, se parfumează laptele cu vanilie
și se ia vasul de pe foc.
Se servesc ca desert, după ce s-au răcit puțin.






Găluște de Griș Pentru Supă




GĂLUȘTE DE GRIȘ PENTRU SUPĂ



Ingrediente


- 1 ou
- 3 linguri de griș
- sare


Mod de preparare


Se spală oul, se sparge într-o farfurie adîncă și se bate cu
o furculiță pînă cînd arată ca o spumă.
Se pune grișul în ploaie, continuînd operația de batere pînă
în momentul în care grișul se desprinde de pe furculiță.
Atunci se ia cu lingurița sau cu lingura mare din compoziție,
se lasă găluștele în supa fierbinte, dar care nu clocotește, și
se fierb acoperit.
Pentru ca găluștele să fie pufoase, se poate adăuga în compoziție
puțin unt.
Se pun să fierbă imediat ce compoziția este gata, deoarece astfel
se întăresc.
Se fierb acoperit douăzeci de minute.
Cînd se lasă la fundul oalei, găluștele sînt gata.






Găluște de Griș Pentru Supă




GĂLUȘTE DE GRIȘ PENTRU SUPĂ



Ingrediente


- 1 ou
- 3 linguri de griș
- sare


Mod de preparare


Se spală oul, se sparge într-o farfurie adîncă și se bate cu
o furculiță pînă cînd arată ca o spumă.
Se pune grișul în ploaie, continuînd operația de batere pînă
în momentul în care grișul se desprinde de pe furculiță.
Atunci se ia cu lingurița sau cu lingura mare din compoziție,
se lasă găluștele în supa fierbinte, dar care nu clocotește, și
se fierb acoperit.
Pentru ca găluștele să fie pufoase, se poate adăuga în compoziție
puțin unt.
Se pun să fierbă imediat ce compoziția este gata, deoarece astfel
se întăresc.
Se fierb acoperit douăzeci de minute.
Cînd se lasă la fundul oalei, găluștele sînt gata.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții